ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

«Τεράστιος» ο Αγρινιώτης Φώτης Ζησιμόπουλος – Μεγάλος νικητής στον υπερμαραθώνιο των 245 χιλιομέτρων 

Παρά το λάθος στην σήμανση που βγήκε σε άλλον δρόμο, ο Φωτης επέστρεψε και μπήκε θριαμβευτής στην Σπάρτη!

Συγκινητικές στιγμές εκτιλύχθηκαν γύρω στις 03:40 τα ξημερώματα στο άγαλμα του Λεωνίδα στη Σπάρτη με τον Αγρινιώτη υπερμαραθωνοδρόμο Φώτη Ζησιμόπουλονα γνωρίζει την αποθέωση από χιλιάδες πολίτες που βγήκαν να τον χειροκροτήσουν για την υπερπροσπάθεια του.

Ο 40χρονος δρομέας παρότι χάθηκε στο 50ο χιλιόμετρο του αγώνα μένοντας πίσω περίπου μισή ώρα κατάφερε να βρει και πάλι τα πατήματα του αλλά και τη δύναμη ώστε να κάνει τη μεγάλη αντεπίθεση και τελικά να κερδίσει τον αγώνα των 245,3 χιλιομέτρων σε χρόνο 21 ώρες και 50 δευτερόλεπτα σημειώνοντας την τρίτη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών. Ο Ζησιμόπουλος κατέκτησε την πρώτη θέση για δεύτερη συνεχόμενη φορά μετά το 2021. 

Τον πέρασε στα βουνά

Η μεγάλη μάχη που έδωσε ήταν με τον Ιάπωνα Σομίγια Τόρου που είχε φύγει μπροστά αλλά ο Ζησιμόπουλος ως γνήσιος δρομέας βουνού επωφελήθηκε στα ορεινά κομμάτια της διαδρομής που είναι σχεδόν η ίδια με αυτή που περπάτησε το 490π.Χ. ο ημεροδρόμος Φιδειππίδης όταν έφυγε από την Αθήνα για να ζητήσει βοήθεια από τη Σπάρτη ενόψει της μάχης με τους Πέρσες στον Μαραθώνα.

Δείτε τον τερματισμό

“Χάθηκα αλλά το διαχειρίστηκα”

O Φώτης Ζησιμόπουλος σε δηλώσεις του στο ethnos.gr παραδέχτηκε πως ήταν ένας δύσκολος και απρόβλεπτος αγώνας και πως όταν έχασε τη διαδρομή ήταν μία δύσκολη στιγμή που όμως την διαχειρίστηκε. “Χάθηκα κάπου στο 50ο χιλιόμετρο, έχασα κάπου μισή ώρα αλλά πίεσα τον εαυτό μου και το διαχειρίστηκα. Με βοήθησε ο κόσμος. Το αφιερώνω στην Παναγία από την οποία έπαιρνα δύναμη” δήλωσε ο Αγρινιώτης θριαμβευτής του 40ου Σπάρταθλου Φώτης Ζησιμόπουλος λίγο μετά τον τερματισμό του στο άγαλμα του Λεωνίδα στην Σπάρτη.

Δεύτερος τερμάτισε ο Ιάπωνας Σομίγια Τόρου με χρόνο 21 ώρες και 18 λεπτά. Ελαβαν μέρος 389 αθλητές και αθλήτριες και ο τελευταίος αθλητής έχει περιθώριο να τερματίσει στις 19:00 το απόγευμα του Σαββάτου. Θα ακολουθήσουν οι απονομές στους νικητές.

Related Articles

Back to top button