ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Συνεργείο στην Πάτρα έκλεβε επί 10 χρόνια μοτοσικλέτες και πωλούσε τα εξαρτήματα

Μέσα στο συνεργείο του εντοπίστηκε πλήθος ανταλλακτικών, καθώς και κάποιες από τις κλεμμένες μηχανές

Επί μια ολόκληρη δεκαετία θησαύριζε πουλώντας τρακαρισμένες μοτοσικλέτες που αγόραζε από μάντρες και τις έκανε… καινούργιες τοποθετώντας τους ανταλλακτικά και εξαρτήματα από άλλες τις οποίες έκλεβε, ένας Έλληνας ο οποίος είχε διαπράξει τουλάχιστον 81 κλοπές στην Πάτρα!

Μετά από πολυετή έρευνα, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών κατάφεραν να εντοπίσουν το εργαστήριο που είχε διαμορφώσει σε συνεργείο για την αποσυναρμολόγηση των μοτοσικλετών, τις οποίες μετακινούσε χωρίς να θέσει σε λειτουργία τον κινητήρα τους για μην γίνει αντιληπτός από τους ιδιοκτήτες τους. Μάλιστα, παρακολουθώντας τις κινήσεις της ΕΛ.ΑΣ. με ασύρματο που είχε συγχρονίσει στην συχνότητα του Κέντρου Επιχειρήσεων της Άμεσης Δράσης.

Ο δράστης, που συνελήφθη το απόγευμα της Τετάρτης, φέρεται να μην περιοριζόταν στις κλοπές δικύκλων που έφτασαν τις 73, αλλά είχε κλέψει ακόμη έξι ποδήλατα, είχε διαρρήξει ένα όχημα και είχε κλέψει μια κάμερα ασφαλείας από ένα σπίτι. Επιπλέον, το τελευταίο διάστημα είχε προχωρήσει και στις διαρρήξεις οχημάτων τύπου Smart, παραβιάζοντας τις πόρτες με μια φούσκα διάνοιξης και άλλα διαρρηκτικά εργαλεία που βρέθηκαν στην κατοχή του.

Στο συνεργείο βρέθηκαν πέντε μοτοσικλέτες εκ των οποίων η μια κλεμμένη, 17 σετ μοτοσικλετών από πλαστικά, φτερά, μάσκες και καντράν δύο από τα οποία προέρχονται από κλεμμένες μοτοσικλέτες, 16 κινητήρες μοτοσικλετών οι 14 από τους οποίους κλεμμένοι και ένας με αλλοιωμένο αριθμό σειράς που εξετάζεται, δέκα ανεμοθώρακες μοτοσικλετών, 12 κράνη, εννέα μπαγκαζιέρες, εννέα ζάντες και έξι σέλες μοτοσικλετών, έξι ποδήλατα, δυο σετ καθρέφτες, δυο πλεξούδες, δυο ζαντολάστιχα, δυο αντλίες βενζίνης, μία εξάτμιση, δυο τιμόνια αυτοκινήτου τύπου Smart, καθώς και 16 κλειδιά μοτοσικλετών και τέσσερα αυτοκινήτων. 

Επιπλέον, κατασχέθηκαν τέσσερα σπρέι πιπεριού, ένα πολεμικό φυσίγγιο, ο ασύρματος συγχρονισμένος στη συχνότητα της Άμεσης Δράσης, μια κάμερα, 40 κροτίδες, ρούχα και παπούτσια που χρησιμοποιήθηκαν σε μια κλοπή που καταγράφηκε από κάμερα κλειστού κυκλώματος και μετρητά ύψους 8.670 ευρώ.

Σε βάρος του δράστη σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές σε βαθμό κακουργήματος, παράβαση της νομοθεσίας περί κροτίδων, παράβαση του νόμου για τα όπλα, παράνομη λειτουργία ραδιοσυχνοτήτων και κατοχή ασυρμάτου και πλαστογραφία και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών. Η Ασφάλεια συνεχίζει τις έρευνες προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχει διαπράξει και άλλες κλοπές.

Related Articles

Back to top button