ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Σταρακά: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη παίζει με τις ζωές των πολιτών

Με αφορμή το συλλαλητήριο για την υποστελέχωση του Νοσοκομείου Αγρινίου, η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου, Χριστίνα Σταρακά, δήλωσε:

Η  κινητοποίηση των εργαζομένων στις δομές Υγείας της Αιτωλοακαρνανίας είναι η γνήσια έκφραση της αγωνίας των ανθρώπων του χώρου για το παρόν και το μέλλον του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Η  παραμέληση των αναγκών του Νοσοκομείου Αγρινίου και η εμμονή της Κυβέρνησης για τη διάλυση του ΕΣΥ θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές των πολιτών. Δεν αξίζουμε τέτοια αναλγησία και δεν θα επιτρέψουμε στηνκυβέρνηση να παίζει κορώνα-γράμματα τις ζωές όλων μας.

Είναι επιτακτική ανάγκη να ανακοπεί η φθίνουσα πορεία του Νοσοκομείων στην Αιτωλοακαρνανία.

Διότι, η τάση για αποδόμηση της Δημόσιας Υγείας, που παρατηρείται σε όλη τη χώρα, είναι αποτέλεσμα  κεντρικής πολιτικής επιλογής. 

Διότι το κυβερνητικό σχέδιο για την Υγεία δεν περιλαμβάνει την αναβάθμιση του ΕΣΥ, δεν  προβλέπει άμεση και μακροπρόθεσμη στελέχωσή του αλλά στοχεύει διαρκώς σε περισσότερο χώρο στον ιδιωτικό τομέα.

Έστω και τώρα, η κυβέρνηση πρέπει να αντιληφθεί ότι η ανάπτυξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας, που αποτελεί την εγγύηση της δωρεάν και καθολικής υγειονομικής κάλυψης των πολιτών, συνιστά εδώ και δεκαετίεςθεμελιώδη κοινωνική κατάκτηση στη χώρα μας. 

Αυτή την κατάκτηση, του Κράτους Πρόνοιας και της Ισότητας των πολιτών, θα αγωνιστούμε για να την προστατέψουμε και να την ενδυναμώσουμε.

Related Articles

Back to top button