ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Σπείρα ανηλίκων διέρρηξε 12 περίπτερα σε Φωκίδα και Φθιώτιδα

Δύο από τους δράστες είναι ήδη προσωρινά κρατούμενοι σε φυλακές για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών

Με «δασκάλους» τρεις αλλοδαπούς είχαν ρημάξει τα περίπτερα σε περιοχές της Φθιώτιδας και της Φωκίδας δύο ανήλικοι Έλληνες, που είχαν διαπράξει συνολικά 12 κλοπές στο διάστημα από τις 7 Ιανουαρίου ως τις 15 Απριλίου, αρπάζοντας χρήματα, καπνικά προϊόντα, κάρτες κινητής τηλεφωνίας και ηλεκτρικές συσκευές αξίας άνω των 65.000 ευρώ!

Τα μέλη της εγκληματικής ομάδας είχαν ως ορμητήριο περιοχές της Αττικής και κινούνταν με ενοικιαζόμενα Ι.Χ. αυτοκίνητα. Όταν εντόπιζαν κλειστά περίπτερα, τα παραβίαζαν με τη χρήση διαρρηκτών εργαλείων και έκλεβαν τα εμπορεύματα και τα χρήματα από το ταμείο. Όμως, είχαν απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές για παρόμοιες κλοπές κι έτσι ταυτοποιήθηκαν στο πλαίσιο της πολύμηνης έρευνας που έκανε η Ασφάλεια Λαμίας.

Μάλιστα, δυο από τους δράστες είναι ήδη προσωρινά κρατούμενοι σε φυλακές για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών. Σε βάρος των τριών αλλοδαπών και των δυο ανήλικων Ελλήνων σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση συμμορίας, διακεκριμένες κλοπές και φθορές κατ’ εξακολούθηση και υποβλήθηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.

Related Articles

Back to top button