ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Πρόταση Αφροδίτης Παπαθανάση για έργο παραγωγής αποθήκευσης ενέργειας στην Φωκίδα

Με επιστολή της προς τονΔιευθύνων Σύμβουλο ΕΥΔΑΠ ΑΕ, κ. Χ. Σαχίνη, τον Πρόεδρο ΕΥΔΑΠ ΠΑΓΙΩΝ, κ. Γ. Πέτραινα, τον Γενικό Διευθυντή Ύδρευσης ΕΥΔΑΠ ΑΕ, κ. Γ. Καραγιάννη, τον Δήμαρχο Δήμου Δελφών, κ. Π. Ταγκαλή, τον Δήμαρχο Δ. Δωρίδας, κ. Γ. Καπεντζώνη, η πρωπην βουλευτής Φωκίδας Αφροδίτη Παπαθανάση, κατέθεσε πρόταση για έργο παραγωγής αποθήκευσης ενέργειας.

Δείτε αναλυτικά την επιστολή:

Θέμα: Παραγωγή και αποθήκευση ενέργειας  στα πλαίσια ενεργειακών κοινοτήτων από ΕΥΔΑΠ και Δήμους Ν. Φωκίδας.

Στα πλαίσια προώθησης των βιώσιμων περιβαλλοντικών πολιτικών και της καλής συνεργασίας της ΕΥΔΑΠ ΠΑΓΙΩΝ και ΕΥΔΑΠ ΑΕ με την Αυτοδιοίκηση, θα ήθελα να σας παρακαλέσω να εξετάσετε αν είναι εφικτή η δυνατότητα:1. Για έργο παραγωγής ενέργειας, τοποθέτησης φωτοβολταικών συστημάτων σε επιφάνειες των υποδομών φράγματος  Ταμιευτήρα  Μόρνου και καναλιού μεταφοράς ύδατος στα όρια της Φωκίδας, 2. Για έργο παραγωγής ενέργειας με μικρά υδροηλεκτρικά, εκμεταλλευόμενοι κλίσεις και ταχύτητα μεταφοράς ύδατος, των υποδομών φράγματος  Ταμιευτήρα  Μόρνου και καναλιού μεταφοράς ύδατος στα όρια της Φωκίδας,3. Για έργα αποθήκευσης ενέργειας στο παραπάνω σύστημα, και4. Στα πλαίσια των συνεργιών ΕΥΔΑΠ και Αυτοδιοίκησηςκαι των ενεργειακών κοινοτήτων, θα μπορούσατε να   εξετάστε αν είναι δυνατή η δημιουργία κοινού εταιρικού σχήματος των Δήμων Φωκίδας και ΕΥΔΑΠ, που θα εκτελέσει το έργο και θα έχει έσοδα από την παραγωγή και αποθήκευση ενέργειας.

Θα παρακαλούσαμε να συζητήσετε την παραπάνω πρόταση με τις Υπηρεσίες σας και τα Διοικητικά Συμβούλια  ΕΥΔΑΠ ΠΑΓΙΩΝ και ΕΥΔΑΠ ΑΕ.

Με εκτίμηση

Αφροδίτη Παπαθανάση

Related Articles

Back to top button