ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Πρόγραμμα ενημέρωσης για γυναίκες με καρκίνο του μαστού στην Πάτρα

Από τις 10 έως τις 21 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν στην Πάτρα δύο διαδοχικοί κύκλοι δωρεάν βιωματικών σεμιναρίων που απευθύνονται σε γυναίκες που νοσούν ή έχουν νοσήσει από καρκίνο του μαστού ή κάποια άλλη μορφή καρκίνου, καθώς και στους φροντιστές τους.

ADS

 

 

Πρωτοποριακό πρόγραμμα ενημέρωσης για γυναίκες με καρκίνο του μαστού με τίτλο «Είσαι γυναίκα. Είσαι δύναμη!» θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα από το Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» Νομού Αχαΐας και τον Όμιλο Εθελοντών Κατά του Καρκίνου «ΑγκαλιάΖΩ» Νομού Αχαΐας, υπό την Αιγίδα της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδος.

Δύο κύκλοι του προγράμματος έχουν πραγματοποιηθεί ήδη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Στον πρώτο κύκλο σεμιναρίων στην Αθήνα καλύφθηκαν 2.263 θέσεις εντός 5 εβδομάδων, ενώ στη Θεσσαλονίκη καλύφθηκαν 835 θέσεις στα 28 βιωματικά σεμινάρια που διοργανώθηκαν. Χάρη στην καθοδήγηση των εξιδεικευμένων συνεργατών γύρω από τη ψυχολογία, τη φυσική κατάσταση και τη διατροφή, οι γυναίκες δήλωσαν ότι έμαθαν να αγαπούν τον εαυτό τους και να διατηρούν τη ψυχική και σωματική τους ισορροπία στο δύσκολο αγώνα που βιώνουν σε καθημερινή βάση.

Το πρόγραμμα «Είσαι γυναίκα. Είσαι δύναμη!» προσεγγίζει την γυναίκα ασθενή με ολιστικό τρόπο, παρέχοντάς της τα απαραίτητα εργαλεία, τα οποία θα την βοηθήσουν να ανακαλύψει την εσωτερική της δύναμη και να αντεπεξέλθει με σθένος και αυτοπεποίθηση στον αγώνα της.

«Σε καθημερινή βάση ακούμε τις ανησυχίες και τους φόβους των γυναικών ασθενών. Η αγωνία που βιώνουν είναι αρκετά μεγάλη και έντονη. Η ενίσχυση της αυτοπεποίθησης τους και η βελτίωση της ποιότητας ζωής τους αποτελούν σημαντικούς παράγοντες στην  αντιμετώπιση της νόσου επιπρόσθετα της κύριας ογκολογικής θεραπείας», επεσήμανε ο κ. Άγγελος Κούτρας, Επίκουρος Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδος, με την ευκαιρία της έναρξης του 3ου κύκλου στην Πάτρα.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» Νομού Αχαΐας, κ. Λιολιώ Κολυπέρα, δήλωσε: «Ο πόνος, ο φόβος, ο θυμός και η ανασφάλεια αποτελούν συναισθήματα που βιώνει η πλειοψηφία των γυναικών με καρκίνο του μαστού. Είναι ιδιαίτερη χαρά για μας η συνεργασία αυτή, καθώς οι γυναίκες ασθενείς στην Πάτρα έχουν την ευκαιρία να επωφεληθούν από τα βιωματικά σεμινάρια και να μοιραστούν τους προβληματισμούς τους».

Η Πρόεδρος του Ομίλου Εθελοντών Κατά του Καρκίνου «ΑγκαλιάΖΩ» Νομού Αχαΐας, κ. Λαμπρινή Παπαχρυσανθάκη, δήλωσε: «Αναγνωρίζουμε τις συνεχείς ανάγκες των ασθενών με καρκίνο. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που συνεργαζόμαστε με την Novartis Oncology, καθώς τα σεμινάρια των εξιδεικευμένων συνεργατών γύρω από τη διατροφή, την ψυχολογία και τη φυσική κατάσταση, θα βοηθήσουν τις ασθενείς να γίνουν ακόμα πιο δυνατές στον αγώνα κατά του καρκίνου του μαστού».

Τα σεμινάρια θα διεξάγονται κάθε Δευτέρα, από τις 17:00 – 21:00, κάθε  Τετάρτη από  τις 18:00 – 21:00 και κάθε Παρασκευή από τις 17:30 – 20:30. Η παρακολούθηση των σεμιναρίων είναι δωρεάν, αλλά απαιτείται η ηλεκτρονική εγγραφή στο www.eventora.gr. Κάθε γυναίκα έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει σε όσα σεμινάρια ή ενότητες επιθυμεί. Θα τηρείται σειρά προτεραιότητας.

Αναλυτικό πρόγραμμα σεμιναρίων:

Δευτέρα, 10/10, 17/10
• Συζήτηση για το Νευροπαθητικό Πόνο με την Κατερίνα Λευκαδίτη [Αναισθησιολόγος, Διευθύντρια Μονάδας Εντατικής Θεραπείας ΠΓΝΠ]

•  Δραματοθεραπεία με την Κωνστάντζα Μανιατοπούλου [Δραματοθεραπεύτρια – Ψυχοθεραπεύτρια]

•  Ασκήσεις για την καταπολέμηση του Λεμφοιδήματος με την Ευμενία Σαριδάκη [Φυσίατρος] Μόνο για τη Δευτέρα 17/10

Τα σεμινάρια της Δευτέρας θα πραγματοποιηθούν στο ξενοδοχείο «Βυζαντινό» (Ρήγα Φεραίου 106, 26221, Πάτρα)

Τετάρτη, 12/10 & 19/10

•  Συμβουλές για υγιεινή διατροφή με την Μαρία Κογκόλη [Κλινική Διαιτολόγος–Διατροφολόγος]

•    Μαθήματα μαγειρικής με την Βασιλική Μανίκα [Chef] Τα σεμινάρια της Τετάρτης θα πραγματοποιηθούν στο Εκπαιδευτικό Συγκρότημα Βέργη (Ζαΐμη 21, ΤΚ 26223, Πάτρα)

Παρασκευή, 14/10 & 21/10

•    Μουσικοθεραπεία με την Γιώτα Ανδρεοπούλου [Μουσικοθεραπεύτρια]

•    Υποστηρικτική Ψυχολογία με την Μανουέλα Πλατάκη [Ψυχολόγος/Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια]

Τα σεμινάρια της Παρασκευής θα πραγματοποιηθούν στο ξενοδοχείο «Βυζαντινό» (Ρήγα Φεραίου 106, 26221, Πάτρα).

Related Articles

Back to top button