ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Πολυπληθής η ομιλία του Μίλτου Ζαμπάρα στο Αγγελόκαστρο

Παρουσία φίλων και συμπατριωτών πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον υποψήφιοβουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Μίλτου Ζαμπάρα, στο Αγγελόκαστρο την Παρασκευή .

Ο  Μίλτος Ζαμπάρας κατά την ομιλία του τοποθετήθηκε για θέματα ανάπτυξης και καθημερινότητας που απασχολούν την περιοχή και τους κατοίκους του Αγγελοκάστρου. 

Πιο συγκεκριμένα εξέφρασε την αντίθεση του για δημιουργία φυλακών σε μια περιοχή υψηλήςπαραγωγικότητας και ιδιαίτερου χαρακτήρα, με τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης. Αναφορά έγινε καιγια Βιομηχανική Περιοχή και σχετικά με το πόσοσύμφωνη είναι η τοπική κοινωνία και αν είναι χαμηλήςόχλησης, συνδεδεμένη με την περιοχή (πχ τυροκομία, ελαιουργία).

Κατά την ομιλία του καυτηρίασε την αστοχία του πολιτικού προσωπικού των προηγούμενων χρόνων να συμπεριλάβουν το Αγγελόκαστρο στα πλάνα έργων που έχουν γίνει ήδη όπως η Ιόνια Οδός και ο Βιολογικός Καθαρισμός, που ενώ κατασκευάστηκε σε οικόπεδο δωρεάς του Αγγελόκαστρο δεν είναι συνδεδεμένο και τα απόβλητα της περιοχής καταλήγουν στο ποτάμι με οποίες περιβαλλοντικές συνέπειες. 

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην υδροδότηση που γίνεται από γεώτρηση παρά την μικρή απόσταση από τον Αχελώο που σαφώς έχει νερό ανώτερης ποιότητας.

​Ο αγροτικός χαρακτήρας της περιοχής θα πρέπει να είναι η κορωνίδα της ανάπτυξης της περιοχής που σε συνάρτηση με τα ιδιαίτερα μνημεία της περιοχής (Κάστρα, Αρχαία Αρσινόη) θα βελτιώσουν το εισόδημα των κατοίκων.

​Με το πέρας της ομιλίας ακολούθησε διαλογική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων με του παρευρισκόμενους.

Related Articles

Back to top button