ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

«Πόλεμος» στην Αχαΐα για την φωτιά: Κάηκαν σπίτια στη Ζήρεια – Κλειστή η Εθνική Οδός, κομμένη στα δύο η Ελλάδα

Η Αστυνομία, εκτρέπει την κυκλοφορία των οχημάτων που πηγαίνουν προς Αθήνα από την Λαμία – Έτσι κυκλοφόρησε η φήμη πως έκλεισε η γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου στο ρεύμα προς Πάτρα, λόγω της φωτιάς στην περιοχή της Ζήριας

Ως εκ τούτου, σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, όσοι οδηγοί κινούνται με κατεύθυνση προς Αθήνα, θα πρέπει να χρησιμοποιούν την εθνική οδό Ναυπάκτου – Ιτέας.

Εκκενώθηκε κατασκήνωση

Εν τω μεταξύ, με ασφάλεια απομακρύνθηκαν, για προληπτικούς λόγους, περίπου 110 παιδιά που φιλοξενούνταν σε κατασκήνωση στην παραλιακή περιοχή της Παναγοπούλας, λόγω της φωτιάς στην Ζήρια. Παράλληλα, η Αστυνομία πραγματοποιεί συνεχείς επιχειρήσεις για την ασφαλή απομάκρυνση οδηγών αυτοκινήτων, που έχουν ακινητοποιηθεί στις παραλιακές περιοχές του Λαμπίρι και των Καμαρών.


Απομακρύνθηκαν άνθρωποι από παραλία 

Σύμφωνα με το tempo24, απομακρύνθηκαν κάτοικοι από τη θάλασσα στην περιοχή των Καμαρών, με σκάφη του Λιμενικού να τους μεταφέρουν στο λιμάνι του Αιγίου. 

Στο μεταξύ, σε ετοιμότητα βρίσκονται σκάφη του Λιμενικού, τα οποία περιπολούν στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Λαμπίρι και Καμαρών, ώστε, αν χρειαστεί, να συνδράμουν στην απομάκρυνση πολιτών, ενώ για τον ίδιο λόγο είναι σε ετοιμότητα και ιδιωτικά σκάφη.

Εκκενώθηκαν οικισμοί

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη φωτιά στη Ζήρια του δήμου Αιγιαλείας Αχαΐας όπου επιχειρούν 95 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 33 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ, 4 αεροσκάφη και ελικόπτερα καθώς και υδροφόρες ΟΤΑ.

Ήδη, έχουν απομακρυνθεί προληπτικά οι κάτοικοι σε τρεις οικισμούς: Τη Ζήρια, τις Καμάρες και το Λαμπίρι.


Παράλληλα, εστάλη μήνυμα από 112 να εγκαταλείψουν οι κάτοικοι των περιοχών αυτών τις οικίες τους και να κατευθυνθούν άμεσα προς το Αίγιο.

«Aν βρίσκεστε στους οικισμούς #Ζήρια, #Καμάρες &  #Λαμπίρι Αχαΐας, εκκενώστε άμεσα προς #Αίγιο», ανέφερε το μήνυμα.

Σε ετοιμότητα δύο νοσοκομεία

Σε ετοιμότητα έχουν τεθεί το πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας και το νοσοκομείο του Αιγίου, όπως και το ΕΚΑΒ, λόγω της φωτιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή της Ζήριας, αναφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Related Articles

Back to top button