ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Περιφερειακές καρναβαλουπόλεις σε νέο Σούλι και Ροΐτικα

Μετά την επιτυχία της πρώτης Περιφερειακής Καρναβαλούπολης που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στην πλατεία Μεταμόρφωσης Σωτήρος Πατρών, το Καρναβάλι των Μικρών εγγυάται το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 4 και 5 Φεβρουαρίου δυο ακόμα Περιφερειακές Καρναβαλουπόλεις σε Νέο Σούλι και Ροϊτικα επιφυλάσσοντας σε μικρούς και μεγάλους μια όαση ξεγνοιασιάς και εξωστρέφειας.
Με άξονα τη βούληση του Δήμου Πατρέων και της Κοινωφελούς Επιχείρησης «Καρναβάλι Πάτρας» για «Καρναβάλι και στις συνοικίες», στο πλαίσιο της αποκέντρωσης, μια σειρά πλούσιων δράσεων θα ξετυλιχτεί το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου από τις 11.00 έως τις 14.00 στην πλατεία στο Νέο Σούλι (Παναχαϊκού και Ελευθερίου Βενιζέλου) και την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου από τις 11.00 έως τις 14.00 στην πλατεία των Ροϊτίκων (Παπαγιάννη και Βασιλείου Σπηλιόπουλου) δίνοντας την ευκαιρία στους μικρούς να το ρίξουν έξω, να χαρούν με την καρδιά τους, να παίξουν, να διασκεδάσουν και να συμμετάσχουν δημιουργικά.

ADS


Οι Καρναβαλουπόλεις θα ταξιδέψουν τους μικρούς και μεγάλους θεατές στη χώρα του παραμυθιού, του κεφιού, του γέλιου, του αυθορμητισμού αξιοποιώντας ιδανικά τις τέχνες. Μουσική, χορός, παιχνίδι, μεταμφιέσεις, κατασκευές, καρναβαλικό βάψιμο προσώπου, μάσκα, καπέλα, χρώματα και χαμόγελα θα έχουν την τιμητική τους και θα ξαφνιάσουν ευχάριστα συμμετέχοντες και περαστικούς.
Η Περιφερειακή Καρναβαλούπολη στο Νέο Σούλι πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Σουλίου «Η Πρόοδος», τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Κρύα Ιτεών και η Περιφερειακή Καρναβαλούπολη στα Ροϊτικα σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 8θέσιου Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Ροϊτίκων.
Οι Καρναβαλουπόλεις θα υποστηρίζονται και θα πλαισιώνονται από διάφορες κατασκευές και στοιχεία του Καρναβαλικού Εργαστηρίου του Δήμου Πατρέων. Στις εκδηλώσεις συμμετέχει η ομάδα εκδηλώσεων juniorevents του juniorsclub.gr

Το πρόγραμμα των Περιφερειακών Καρναβαλουπόλεων του Σαββατοκύριακου έχει ως εξής:

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017, ώρα 11.00-14.00 Περιφερειακή Καρναβαλούπολη στο Νέο Σούλι
11:00:Τα παιδιά ξεκινούν με ρυθμό! Χορευτικό (μοντέρνο και χιπ-χοπ) από την ομάδα χορού του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Κρύα Ιτεών
11:20: Facepainting ξεκινά!
11:20: Clowns Show Time! Ένα απίστευτο χορευτικό με πολλά ακροβατικά από τους Clowns Αρλίν, Μπαλό και Φρι-φρί
11:30:Junior κρυμμένος θησαυρός! Ένα παιχνίδι με πολύπλοκους γρίφους, φτιαγμένο για την περιοχή του Νέου Σουλίου! Τα παιδιά χωρίζονται σε τρεις ομάδες με αρχηγούς τους Clowns Αρλίν, Μπαλό και Φρι-φρί και αναζητούν τον κρυμμένο θησαυρό! Δεν αρκεί όμως να λύσουν τους γρίφους… οι Clowns έχουν σκοπό να τα κάνουν να περάσουν αξέχαστα! Πώς;;; Μια σειρά από χρωματιστές δοκιμασίες και εμπόδια, τα περιμένουν και πρέπει να τις περάσουν όλες… Τελικά θα βρουν τον κρυμμένο θησαυρό;
12:30: Batman show! O αγαπημένος ήρωας τον παιδιών ο μαύρος ιππότης που δεν φοβάται το σκοτάδι, ο Batman εμφανίζεται με ένα εντυπωσιακό show και έπειτα αναλαμβάνει να μάθει τα μυστικά του στους μικρούς μας φίλους!
12:45: Το party ξεκινά! Οι Clowns Αρλίν, Μπαλό και Φρι-φρί δίνουν τον ρυθμό και όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι ακολουθούν τα βήματα τους στο τρελό καρναβαλικό party!

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017, ώρα 11.00-14.00 Περιφερειακή Καρναβαλούπολη στα Ροϊτικα
11:00:Facepainting ξεκινά!
11:00:Clowns Show Time! Μια διαδραστική παράσταση με ακροβατικά και χορό από τους Clowns Αρλίν, Μπαλό, Φρι-φρί και Πέπε
11:00: Καρναβαλική μάσκα! Η Ομάδα κατασκευής μάσκας δημιουργεί μαζί με τα παιδιά τις μάσκες του φετινού καρναβαλιού! Από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 8θέσιου Δημοτικού και Νηπιαγωγείου σχολείου Ροϊτίκων.
11:15: Ομαδικά παιχνίδια από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 8θέσιου Δημοτικού και Νηπιαγωγείου σχολείου Ροϊτίκων! Τα παιδιά υποβάλλονται σε ευχάριστες δοκιμασίες! Πρώτα καθαρίζουν τα μήλα…(φλούδα να μη μείνει!) Δεύτερο παιχνίδι και αγαπημένο όλων: Τσουβαλοδρομίες. Τελευταίο παιχνίδι το μπαλάκι στο λαιμό… Θα τα καταφέρουν;;;
11:50: Ζούμπα!!! Ένας χορός όλο τρέλα με τα παιδιά να μας μαθαίνουν Ζούμπα! Από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 8θέσιου Δημοτικού και Νηπιαγωγείου σχολείου Ροϊτίκων!
12:00: Batman show!!! O αγαπημένος ήρωας των παιδιών, ο μαύρος ιππότης που δεν φοβάται το σκοτάδι, ο Batman εμφανίζεται με ένα εντυπωσιακό show και έπειτα αναλαμβάνει να μάθει τα μυστικά του στους μικρούς μας φίλους!
12:15:Η αγαπημένη Elsa από το Frozen, είναι εκεί για να τραγουδήσει, να χορέψει και παίξει με τα παιδιά!
12:30: Το party ξεκινά! Οι Clowns Αρλίν, Μπαλό και Φρι-φρί δίνουν τον ρυθμό και όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι ακολουθούν τα βήματά τους στο τρελό καρναβαλικό party! Μαζί τους η Elsa από το Frozen και ο Batman!
13:30: Junior ζωγράφοι του καρναβαλιού! Η Clowns Αρλίν, Μπαλό και Φρι-φρί, ξετυλίγουν έναν μεγάλο καμβά για να ζωγραφίσουν οι μικροί μας φίλοι ένα απίστευτο καρναβαλικό πίνακα! Δεν θέλουμε πινέλα, με τρέλα τραγουδάμε και τα χεράκια μέσα σε τέμπερες βουτάμε! Θα γίνει χαμός!

Πολιτιστικός Σύλλογος Σουλίου Πατρών «Η Πρόοδος»
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σουλίου «Η Πρόοδος», ιδρύθηκε το 1980, για να υπηρετήσει τους καταστατικούς σκοπούς και τους κατοίκους της μικρής μας τότε κοινότητας. Στην πορεία ιδρύθηκαν διάφορα τμήματα, τα οποία είχαν την ακμή τους και στη συνέχεια την παρακμή τους. Τα τελευταία χρόνια η περιοχή μας δέχθηκε μεγάλη οικιστική ανάπτυξη και επακόλουθο είναι να αυξηθεί πάρα πολύ ο πληθυσμός, αλλά και οι ανάγκες για Πολιτιστικές, Αθλητικές και άλλες δραστηριότητες. Αυτές τις ανάγκες έρχεται να τις καλύψει ο Σύλλογος, σαν μοναδικός πολιτιστικός φορέας της περιοχής. Ενισχύει με δυναμικό τρόπο τα τμήματά του, με προεξέχων το χορευτικό.
Το Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Σoυλίoυ Πατρών αναδημιουργήθηκε το 1990 σαν ώριμος και γόνιμος καρπός της προσπάθειας των κατοίκων του Δημοτικού Διαμερίσματος Σουλίου για δημιουργία ενός πολιτιστικού σημείου αναφοράς, που θα μπορούσε να απασχολήσει δημιουργικά την νεολαία, και όχι μόνο, της ευρύτερης περιοχής. Εξ’ αρχής η χορευτική δραστηριότητα του Χορευτικού Τμήματος επικεντρώθηκε στην Ελληνική Χορευτική Παράδοση, στον Ελληνικό Λαϊκό Πολιτισμό και στις αξίες που αυτός πρεσβεύει, γενικότερα.
Ήδη από τα πρώτα χρόνια της εμφάνισής του, το Χορευτικό Τμήμα έκανε αισθητή την παρουσία του στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις και παίρνοντας μέρος σε παραστάσεις σε διάφορες διοργανώσεις και φεστιβάλ τοπικού και πανελληνίου επιπέδου.
Λειτουργεί θεατρικό και μουσικό τμήμα, τμήμα αθλητισμού και γυμναστικής, ζωγραφικής, κ.ά. μικρότερα τμήματα.
Η γαλούχηση των μελών του Πολιτιστικού Συλλόγου στα πλαίσια του Ελληνικού Λαϊκού Πολιτισμού και η ενεργή ενασχόλησή τους με αυτόν έχει αποφέρει πολύ σημαντικά αποτελέσματα, κυριότερο των οποίων είναι η διοργάνωση Φεστιβάλ Λαϊκού Χορού, στα μέσα περίπου του καλοκαιριού κάθε έτους.
Ήδη 21 – διοργανώσεις είναι πλέον πραγματικότητα, καθιερώνοντας την διοργάνωση αυτή σαν έναν πολιτιστικό θεσμό, στον οποίο έχουν φιλοξενηθεί Χορευτικοί Όμιλοι Πανελλήνιου κύρους και εμβέλειας. Ο θεσμός αυτός εξελίσσεται συνεχώς και κάθε χρόνο καταφέρνει αφενός να εντυπωσιάζει τους φιλοξενούμενους του και αφετέρου να αποκομίζει τις καλύτερες κριτικές και τα θετικότερα σχόλια από τον «πολιτιστικό κόσμο» της ευρύτερης περιοχής, αλλά και από τα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης. Πέρα από τον θεσμό αυτό, διάφορα λαϊκά γλέντια, μικρότερης όμως απήχησης από τον Πανελληνίως πλέον καταξιωμένο θεσμό του Φεστιβάλ Λαϊκού Χορού, λαμβάνουν χώρα κατά τη διάρκεια κάθε έτους.
Κύρια ενασχόληση του Χορευτικού Τμήματος είναι οι Ελληνικοί Παραδοσιακοί Χοροί, τα Έθιμα και η Λαϊκή Παράδοση του τόπου μας. Κινούμενοι στα πλαίσια αυτά, τα μέλη του Χορευτικού Τμήματος Σουλίου συμμετέχουν εδώ και αρκετά χρόνια σε σεμινάρια και συνέδρια χορού προκειμένου να διευρύνουν τις γνώσεις τους στα πιο πάνω αντικείμενα, αλλά και να ανταλλάξουν απόψεις και ιδέες.
Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφερθεί και να τονιστεί πως η παραπάνω επιτυχημένη πορεία του Πολιτιστικού Συλλόγου Σουλίου, έχει ποικιλοτρόπως και αμέριστα στηριχθεί από όλους τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής του Σουλίου και οι δράσεις των μελών του, είναι κατ’ εικόνα και ομοίωση του ερασιτεχνισμού και των αξιών του.
Διοργανώνει πολλές και μικρές εκδηλώσεις, με θεματικές ενότητες τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, το περιβάλλον, την κοινωνία, την παιδεία και την υγεία.
Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Σουλίου: Ανδρέας Κεπενός
Υπεύθυνος Χορευτικού Τμήματος: Ιωάννης Καραγιάννης

Εκπολιτιστικός Συλλόγος Κρύα Ιτεών
Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κρύα Ιτεών έχει έδρα στο Νότιο Διαμέρισμα του Δήμου Πατρέων.
Έχει ιδρυθεί το 1966 με γνώμονα την σύσφιξη των σχέσεων των κατοίκων, προβάλλοντας και συμμετέχοντας σε διάφορες εκδηλώσεις αλλά και προβάλλοντας τα προβλήματα της περιοχής μας προς τους αρμόδιους φορείς της Πόλης μας ώστε οι κάτοικοι να διευκολύνονται στην καθημερινότητά τους.
Εδώ και πέντε χρόνια ο Σύλλογος έχει δημιουργήσει και διάφορα τμήματα όπως χορευτικά, μπάσκετ, ζωγραφικής, zumba, κλπ.
Πρόεδρος του Συλλόγου είναι η Γεωργία Βαρβαρέσου και Αντιπρόεδρος ο Στέφανος Γκούτσιος.

Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του ΄8θεσιου Δημοτικού κ Νηπιαγωγείου Ροϊτίκων
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 8θέσιου Δημοτικού και Νηπιαγωγείου σχολείου Ροϊτίκων ιδρύθηκε το 1983 και συνεχίζει
ως σήμερα με ενδιαφέρον για τον μαθητή. Αποτελείται από γονείς που προσφέρουν εθελοντική δουλειά.
Στόχοι του Συλλόγου είναι:
Η ομαλή επικοινωνία και η επίλυση διαφόρων προβλημάτων μεταξύ γονέων-μαθητών – δασκάλων.
Η ευαισθητοποίηση των μαθητών σε κοινωνικά θέματα μέσα απο πολιτιστικά δρώμενα
Η έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση των γονέων όσο αφορά τα παιδιά και τις δράσεις.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button