ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Πατρών Χρυσόστομος: Είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε τα ιερά και τα όσια του Γένους μας

«Οι ισχυροί της γης σιωπούν με περισσή υποκρισία και αναισχυντία για τη μεγάλη καταστροφή. Δεν αντέχουν δυστυχώς τη λάμψη και την ακτινοβολία της Αγίας Σοφίας, της Ρωμηοσύνης, της Ορθοδοξίας»

Στην Ιερά Μονή του Προφήτου Ηλιού Πατρών, όπου τέλεσε τη Θεία Λειτουργία επί τη εορτή του μεγάλου Προφήτου, ο μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος μίλησε στα πλήθη των προσκυνητών, για την τραγωδία της Κύπρου, όταν τα Τουρκικά στρατεύματα το 1974 εισήλθαν στη Μεγαλόνησο και σκόρπισαν τον πόνο, τον θάνατο και τον όλεθρο, καταπατώντας κάθε διεθνή συνθήκη και κάθε έννοια δικαίου.

«Μετέτρεψαν Εκκλησίες σε στάβλους» είπε ο ιεράρχης, «εσύλησαν θησαυρούς αιώνων, δημιούργησαν στρατιές προσφύγων και αγνοουμένων και εκατόμβες νεκρών. Και όλα αυτά με την ανοχή των ισχυρών της γης!».

Σε συγκινησιακή ατμόσφαιρα, ο μητροπολίτης τόνισε ότι το ίδιο γίνεται και σήμερα με την Αγία Σοφία, με τη Μεγάλη Εκκλησιά της Ρωμηοσύνης, με το μνημείο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

«Πάλι οι ισχυροί της γης σιωπούν με περισσή υποκρισία και αναισχυντία για τη μεγάλη καταστροφή. Δεν αντέχουν δυστυχώς τη λάμψη και την ακτινοβολία της Αγίας Σοφίας, της Ρωμηοσύνης, της Ορθοδοξίας.

Λυπούμεθα βαθύτατα για την κατάντια και τον ξεπεσμό τους και υψώνουμε φωνή διαμαρτυρίας για το μεγάλο ανοσιούργημα, το μεγάλο έγκλημα που συντελείται από τους αδίστακτους και μισαλλόδοξους γείτονές μας» υπογράμμισε ο μητροπολίτης Πατρών.

Κάλεσε τον κλήρο και τους πιστούς στο Ναό του Αγίου Ανδρέου την Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020, την ώρα που θα βεβηλώνεται ο Ναός της του Θεού Σοφίας της Κωνσταντινουπόλεως, ως αντίδραση στην προπαγανδιστική φιέστα Ερντογάν για την Αγία Σοφία.

«Δεν λησμονούμε. Δεν αμνηστεύουμε. Είμαστε έτοιμοι για να υπερασπιστούμε τα ιερά και τα όσια του Γένους μας. Αυτό είναι το χρέος μας. Καιρός να διορθώσουμε τα λάθη μας. Ο Θεός Βοηθός μας. Ζει Κύριος ο Θεός…! Εκείνος γνωρίζει…. Ας είναι ευλογημένον το Όνομά Του…».

Tags

Related Articles

Back to top button
Close
Close