ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Ξεκινά γονιδιακός έλεγχος για τα δύο βρέφη – Τα υπονοούμενα της γιαγιάς

Το 2017 είχαν γίνει καταγγελίες στο Χαμόγελο του Παιδιού για το οικογενειακό περιβάλλον της ανήλικης τότε μητέρας – Ποια η πρώτη εκτίμηση για τον θάνατο των δύο παιδιών

Ξεκινά γενετικός έλεγχος για τις περιπτώσεις των δύο μωρών τα οποία πέθαναν σε διάστημα 15 μηνών στην Κάτω Αχαΐα, καθώς εκτιμάται πως υπάρχει γονιδιακό υπόβαθρο. Η διαδικασία του ελέγχου είναι εφικτή, καθώς υπάρχει διαθέσιμο υλικό. Για το κοριτσάκι των δύο μηνών που κατέληξε την περασμένη εβδομάδα στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο Αθηνών «Αγία Σοφία» έχουν ήδη ληφθεί δείγματα, ενώ υπάρχουν ιστοί και του νεογνού, καθώς ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η ιστολογική εξέταση.

Επιπλέον ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Πατρών Νίκος Νικολάου έδωσε εντολή στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης της υπόθεσης. Η παραγγελία για περαιτέρω διερεύνηση δόθηκε δεδομένου της ύπαρξης τετελεσμένου γεγονότος, που είναι ο θάνατος του βρέφους 20 ημερών, το καλοκαίρι του 2022 στην Κάτω Αχαΐα, περιοχή που εμπίπτει στις αρμοδιότητες της Εισαγγελίας. Επιπλέον, η εισαγγελική έρευνα, όπως ανέφεραν πηγές ήταν επιβεβλημένη από τη στιγμή που υπάρχει ένα γεγονός και έχουμε και ένα προηγούμενο – αναφορά στην υπόθεση Πισπιρίγκου – να κινηθούν οι διαδικασίες, προκειμένου να μην «υπάρχουν σύννεφα».

Με λένε «Πισπιρίγκου»

Η μητέρα των δύο μωρών, η 23χρονη Ειρήνη, πήγε στο στούντιο της εκπομπής TLIVE και περιέγραψε στην Τατιάνα Στεφανίδου τις δύο απώλειες που βίωσε με τα μωρά της αλλά και το πώς την αντιμετωπίζει ο κόσμος μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης.

H μητέρα των δύο βρεφών στην Αχαΐα, τα οποία πέθαναν σε διάστημα 15 μηνών, ανέφερε οτι δεν σέβονται το πένθος της, αντιθέτως τη βρίζουν και τη λένε «Ρούλα Πισπιρίγκου».

«Με λένε Πισπιρίγκου στα social media» είπε η 23χρονη στην Τατιάνα Στεφανίδου, για να σημειώσει: «Δεν είμαι Πισπιρίγκου»…

«Τώρα βρίζουν εμένα αντί να κοιτάξουν κάτι άλλο. Ούτε χθες σεβάστηκε κανείς κάτι, που κήδεψα τη μικρή. Με ρωτάγανε “τι έγινε και τι έγινε”. Δεν με πήραν να με ρωτήσουν πώς είμαι», είπε χαρακτηριστικά η 23χρονη στον Alpha.

Related Articles

Back to top button