ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Σε αστυνομικό κλοιό ο Άγιος Ανδρέας για να μην πλησιάσουν οι πιστοί

Το μήνυμα του Δημάρχου και του Μητροπολίτη

Πρωτοφανείς εικόνες ζουν οι Πατρινοί εδώ και λίγες μέρες, όταν και «σφραγίστηκε» ο Αγιος Ανδρέας. Πάνω από 40 ένστολοι βρίσκονται περιμετρικά του πάρκου του Ιερού Ναού του Αγίου Ανδρέα, πολιούχου της Πάτρας,κι έχουν αποκλείσει την πρόσβαση στον ναό για την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού, ενώ τις επόμενες ώρες θα αυξηθούν οι αστυνομικές δυνάμεις.

Χθες Κυριακή στον Μέγα Εσπερινό, ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος, γονυπετής προσευχήθηκε στον πολιούχο της Αχαΐας για να λήξει η πανδημία όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα για τους Αχαιούς και όλο τον κόσμο που ταλαιπωρείται και προσευχήθηκε μπροστά στην Τιμία Κάρα του Αποστόλου Ανδρέα να δώσει δύναμη και υγεία στους μαχητές της πρώτης γραμμής, το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό που δίνει τον υπέρ πάντων αγώνα κατά της πανδημίας.

Το πρωί της Δευτέρας τελέσθηκε η πανηγυρική Θεία Λειτουργία εντός του Ναού του Αγίου Ανδρέα με την παρουσία των ελαχίστων που είχαν άδεια για να παραβρίσκονται εντός του Ναού.

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, μιλώντας στο Open TV είπε ότι η πόλη έχει «νεκρώσει», όπως και τις υπόλοιπες ημέρες. Οι Πατρινοί έχουν καταλάβει ότι είναι κρίσιμο το ζήτημα και πειθαρχούν. Υπήρξε συνεννόηση. Ο Μητροπολίτης σ’ αυτό το θέμα έχει ανακοινώσει εδώ και μέρες ότι θα τηρηθούν όλα τα μέτρα. Ταυτόχρονα είναι γνωστό ότι στην πόλη μας γίνεται συζήτηση για την τήρηση των μέτρων και την αναγκαιότητα που υπάρχει. Αν βρεθούμε στο νοσοκομείο, δεν έχουμε τη δυνατότητα να υποστηριχθούμε. Οπως και σε όλη την Ελλάδα, έτσι και στην πόλη μας, το πρόβλημα είναι γνωστό και δεν μπορούν να αντέξουν τα νοσοκομεία περισσότερους ασθενείς».

Related Articles

Back to top button