ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα- Κορωνοϊός: To ΓΝ «Άγιος Ανδρέας» θα δέχεται ασθενείς – Τα νέα μέτρα του δήμου

Μετά το πανεπιστημιακό νοσοκομείο, ασθενείς με κορωνοϊό ή ύποπτα κρούσματα, θα μπορούν να νοσηλεύονται και στο γενικό νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας.

Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, η διοίκηση του γενικού νοσοκομείου Πατρών, «Άγιος Ανδρέας», προχώρησε στην μετακίνηση πέντε κλινικών από τον δεύτερο όροφο του διώροφου κτηρίου, στις δομές του πολυώροφου κτηρίου, προκειμένου, όπως ανακοινώθηκε, να μπορούν να νοσηλευτούν με ασφάλεια ύποπτα ή επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού.

Μάλιστα, σύμφωνα με την διοίκηση του νοσοκομείου, η μετακίνηση των πέντε κλινικών και η ετοιμασία του δευτέρου ορόφου του διώροφου κτηρίου έγινε στο πλαίσιο της υλοποίησης του επιχειρησιακού σχεδίου προετοιμασίας για την υποδοχή των ασθενών.

Επίσης, όπως τονίζεται από την διοίκηση του νοσοκομείου, η μετακίνηση των κλινικών και η μεταφορά των νοσηλευόμενων ασθενών, πραγματοποιήθηκε μέσα σε χρονικό διάστημα πέντε ωρών και εν μέσω γενικής εφημερίας.

Νέα προληπτικά μέτρα από τον δήμο

Σε νέα προληπτικά μέτρα προχώρησε ο Δήμος Πατρέων, στο πλαίσιο προφύλαξης από τον ιό.

Ειδικότερα, με απόφαση του κοινωνικού οργανισμού, κλείνει για τους επισκέπτες ο χώρος των κατασκηνώσεων του δήμου στην πρώην πλαζ της Αγυιάς, καθώς και το πάρκο εκπαιδευτικών δράσεων, το οποίο αναστέλλει τα εκπαιδευτικά του προγράμματα για όλο το χρονικό διάστημα που θα ισχύουν τα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Τα μέτρα, σύμφωνα με τον δήμο, «είναι επιβεβλημένα, διότι με τον συγχρωτισμό, ακόμα και σε ανοιχτούς χώρους, μεγαλώνει ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού, όπως προειδοποιούν οι αρμόδιοι επιστημονικοί φορείς».

Related Articles

Back to top button