ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ο Ζούκερμπεργκ στην Πάτρα – Δημιουργεί κέντρο καινοτομίας για το Facebook

Τον Φεβρουάριο του 2022, το Facebook μέσω της µητρικής του εταιρείας, Meta, προέβη στην εξαγορά της ελληνικής start up Accusonus

Στην δημιουργία ενός innovation hub ή αλλιώς κέντρου καινοτομίας στην Πάτρα με 35 νέους επιστήμονες προς όφελος του τεχνολογικού κολοσσού Facebook, προχωράει η Meta, σύμφωνα με στοιχεία από το ΓΕΜΗ.

Τον Φεβρουάριο του 2022, το Facebook μέσω της µητρικής του εταιρείας, Meta, προέβη στην εξαγορά της ελληνικής start up Accusonus, αποκτώντας το 100% της εταιρείας.

Το ποσό που δαπάνησε το Facebook για την ελληνική εταιρεία δεν δημοσιοποιήθηκε ποτέ, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι τα χρήματα κυμαίνονται μεταξύ 80 και 100 εκατ. ευρώ.

Η καινοτόμος Accusonus των Ηλία Κοκκίνη , Αλέξανδρου Τσιφλίδη και Μιχάλη Τζάννε, από την Πάτρα, κέντρισε το ενδιαφέρον του κολοσσού της τεχνολογίας και σήμερα περίπου 2 δισ. χρήστες του Facebook χρησιμοποιούν την καινοτόμο υπηρεσία, τα πρώτα βήματα της οποίας έγιναν στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με το έγγραφο σύστασης της 14ης Μαρτίου από το ΓΕΜΗ, η εταιρεία Edge Network Infrastructure Services Greece με έδρα την Πάτρα έχει ως ένα και μόνο µέτοχο την ιρλανδική θυγατρική της Meta, Edge Network Services Limited. Το µετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας ανέρχεται σε 1 ευρώ και η εταιρεία είναι καταχωρημένη στο μητρώο ως ΙΚΕ.

Σκοπός της εταιρείας , όπως αναγράφεται στο ΓΕΜΗ είναι «ΑΛΛΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ (ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΗΣ) ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΤΗΣ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ (ΙΤ)».

Τρία άτομα αποτελούν τους διαχειριστές της εταιρείας. Ολοι τους είναι στελέχη της Meta.

Συγκεκριμένα, αναγνωρίζονται ως διαχειριστές οι Nisarg Pankaj Jariwala και Raj Pul Singh και η Maria Begona Deirdre Fallon. Τα δύο πρώτα άτομα έχουν ως έδρα τις ΗΠΑ και συγκεκριμένα το Φρήμοντ της Καλιφόρνια και η τελευταία την Ιρλανδία και δη το Δουβλίνο.

Νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας στην Ελλάδα είναι ο κ. Βασίλειος Κατσουλιέρης, κάτοικος Πατρών.

https://twitter.com/Kyvernitiparat1/status/1641433055230345218?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1641433055230345218%7Ctwgr%5E66a3b3ae478b7ee01688b9210ffb74666ee9c8a2%7Ctwcon%5Es1_c10&ref_url=http%3A%2F%2Fwww.ot.gr%2F2023%2F03%2F30%2Fepixeiriseis%2Fmeta-dimiourgei-kentro-kainotomias-stin-patra%2F

Το deal του 2022

Τον Φεβρουάριο του 2022, η Meta, μητρική του Facebook, προχωράει στην εξαγορά της ελληνικής καινοτόμου start up με εξειδίκευση την προηγμένη ηχητική τεχνολογία, Accusonus, που ίδρυσαν οι Αλέξανδρος Τσιλφίδης και Ηλίας Κοκκίνης.

Το παράδοξο με την Accusonus είναι το γεγονός ότι δεν ήταν καθόλου γνωστή στην γενέτειρά της, ενώ αντίθετα έγινε διάσημη στον κύκλο των start ups, καθώς και στη μουσική βιομηχανία, λόγω του καινοτόμου λογισμικού τεχνητής νοημοσύνης και των ψηφιακών εργαλείων επεξεργασίας ήχου.

Πώς ιδρύθηκε

Ιδρυτές της εταιρείας είναι ο Αλέξανδρος Τσιλφίδης και ο Ηλίας Κοκκίνης από την Πάτρα. Πριν από μια δεκαετία, και έχοντας αποφοιτήσει από το Πανεπιστήμιο, οι δύο νεαροί μετουσίωσαν σε πράξη την αγάπη τους για τη μουσική. Ο Ηλίας Κοκκίνης μάλιστα έπαιζε ντραμς σε μια τοπική μπάντα της Πάτρας.
Από την άλλη ο Αλέξανδρος Τσιλφίδης έφτιαχνε soundtracks για θεατρικές παραστάσεις και κινηματογραφικές ταινίες.

Σε λιγότερο από ένα χρόνο μπήκε στην παρέα τους ο Μιχάλης Τζάννες ως επενδυτής.

Ο κ. Τζάννες έχει εμπειρία από τον χώρο, καθώς υπήρξε CEO της εισηγμένης στην Wall Street, Aware.

H έδρα της Accusonus σήμερα, βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button