ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Ο Σάκης Τορουνίδης στην Μακρυνεία, τον Αράκυνθο και το Θέρμο

«Το σχέδιό του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ περιέχει υποδομές για παραγωγή και κίνητρα για εναλλακτικό τουρισμό»

ADS

Ο υποψήφιος Βουλευτής του ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ Σάκης Τορουνίδης συνεχίζει με την ίδια ορμή και διάθεση τις περιοδείες του σε όλη την Αιτωλοακαρνανία. Την Δευτέρα 1η Ιουλίου περιόδευσε στις Δημοτικές Ενότητες Αρακύνθου και Μακρυνείας και στην συνέχεια επισκέφτηκε την περιοχή του Θέρμου.


Στις συζητήσεις που είχε στην περιοχή της Μακρυνείας και του Αράκυνθου κυριάρχησαν τα ζητήματα του πρωτογενούς τομέα και της ανάγκης για σύγχρονο αρδευτικό δίκτυο αλλά και προϊόντα που θα περάσουν από την μεταποίηση στην εξωστρέφεια. Στο Θέρμο ο Σάκης Τορουνίδης συνομίλησε με πολίτες και επαγγελματίες της περιοχής, με κύριο θέμα συζήτησης τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρές επαρχιακές επιχειρήσεις με την υπερβολική φορολογία και τις επιβαρύνσεις στις τιμές. Ακόμη, αντικείμενο συζήτησης ήταν οι τρόποι που μπορεί να δοθούν κίνητρα στους κατοίκους περιοχών όπως το Θέρμο, ώστε οι νέοι να παραμείνουν και να δουλέψουν στον τόπο τους.
Στη συνέχεια συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Σπύρο Κωνσταντάρα στο γραφείο του, όπου και συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην Αυτοδιοίκηση αλλά και στις δυνατότητες για ανάπτυξη στην περιοχή.
«Το Κίνημα Αλλαγής με το Σχέδιο Ελλάδα έχει επεξεργασμένες προτάσεις για την αναζωογόνηση της υπαίθρου και τις ανάπτυξη της ελληνικής περιφέρειας. Τα μέτρα αυτά στοχεύουν στην μείωση του κόστους λειτουργίας των αγροτικών εκμεταλλεύσεων. Άρα στην μείωση του κόστους των προϊόντων και τελικά στην αύξηση του εισοδήματος των πολιτών στην περιφέρεια και τα χωριά μας. Ειδικά το Θέρμο, με το αρχαιολογικό του Μουσείο και τους θρησκευτικούς και ιαματικούς προορισμούς του, σε συνδυασμό με την λίμνη Τριχωνίδα και τις άλλες περιοχές φυσικού κάλους που διαθέτει, μπορεί να αποτελέσει πόλο έλξης για εναλλακτικό τουρισμό, προς όφελος του εισοδήματος των πολιτών του» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Σάκης Τορουνίδης.

Related Articles

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker