ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Ο Πελετίδης κήρυξε ανεπιθύμητο τον Αμερικανό πρέσβη στην Πάτρα – Ο Αλεξόπουλος στο πλευρό Πάιατ

Τα μέλη της Επιτροπής Ειρήνης Πάτρας κρέμασαν πανό στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης, στην πλ. Γεωργίου, αντιδρώντας στην συμμετοχή του Αμερικανού πρέσβη Τζέφρι Πάιατ στον ποδηλατικό αγώνα «Θυσίας».

ADS

Η κινητοποίηση έγινε λίγο πριν την εκκίνηση του αγώνα.

Στο πανό αναφέρεται ότι ο Αμερικανός πρέσβης είναι «ανεπιθύμητος» στην Πάτρα.

Επίσης πέταξαν φέιγ βολάν με τη ίδιο σύνθημα στο χώρο της πλατείας.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα, ο υποψήφιος δήμαρχος Πατρέων Γρηγόρης Αλεξόπουλος καταδικάζει τα «πανό της ντροπής» που ανάρτησε η δημοτική αρχής της Πάτρας σε κτίρια της πόλης για τον Αμερικανό πρέσβη που λαμβάνει μέρος στον «Γύρο θυσίας».

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το patrastimes.gr, πανό που αναρτήθηκε στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης χαρακτηρίζει τον Τζέφρι Πάιατ «ανεπιθύμητο στην πόλη».

Διαβάστε παρακάτω την δήλωση του κ. Αλεξόπουλου, την οποία μάλιστα αναδημοσίευσε στο Twitter ο Τζέφρι Πάιατ, ευχαριστώντας τον:

«Φτάσαμε λοιπόν στο σημείο να αναρτώνται στα δημοτικά κτίρια πανό που να διαλαλούν ποιοι είναι ανεπιθύμητοι στην πόλη, σύμφωνα με τις προτιμήσεις του ΚΚΕ. Το επόμενο στάδιο ποιο θα είναι άραγε; Η λίστα προγραφών;

Η διεύρυνση της λίστας ανεπιθύμητων με όσους το ΚΚΕ θεωρεί ενοχλητικούς; Ήδη τα «τρολ» του ΚΚΕ στο διαδίκτυο έχουν πιάσει δουλειά χαρακτηρίζοντας υποψήφιους Δημάρχους και Παρατάξεις ως «όργανα του κεφαλαίου» και άλλα σχετικά. Δεν απέχουμε πολύ από το να υποστηρίξουν στα σοβαρά, ότι όλους όσους διαφωνούμε με την πολιτική της σημερινής Δημοτικής Αρχής «μας έστειλε η ΣΙΑ και το ΝΑΤΟ να υπονομεύσουμε την κομμουνιστική επανάσταση του κ. Πελετίδη».

Η Πάτρα, η πόλη με την βαθιά δημοκρατική παράδοση, οφείλει να μην φοβάται και να μην διώχνει κανέναν που θέλει να την επισκεφθεί, ακόμα κι αν διαφωνεί με τις πολιτικές του απόψεις. Στον θεμελιώδη δημοκρατικό κανόνα της εντός του πλαισίου του νόμου ελεύθερης έκφρασης δεν χωρούν εξαιρέσεις . Κι αν αρχίσουν οι εξαιρέσεις, τότε ανοίγει μια επικίνδυνη πόρτα για την ίδια τη δημοκρατία.

Τι άραγε διασφαλίζει ότι αυτοί που σήμερα θεωρούν ανεπιθύμητο τον Αμερικάνο πρέσβη, αύριο δεν θα θεωρούν ανεπιθύμητο τον πολιτικό τους αντίπαλο; Και ποια είναι τα κριτήρια που καθορίζουν ποιοι είναι επιθυμητοί και ποιοι ανεπιθύμητοι, πέραν των κριτηρίων που οι νόμοι επιβάλλουν; Οι απόψεις του ΚΚΕ και της Δημοτικής Αρχής;

Έλεος πια.

Η Δημοκρατία απαιτεί ανοχή στη διαφορετική άποψη και όχι αποκλεισμούς. Η Πάτρα έχει ανάγκη από μια πολιτική εξωστρέφειας που θα φέρνει και δεν θα διώχνει κόσμο. Η Πάτρα έχει ανάγκη από μια πολιτική διαμετρικά αντίθετη με την πολιτική απομόνωσης που ακολουθεί η Δημοτική Αρχή.

Κλείνοντας, να θυμίσουμε τα όσα είχε πει ως δήμαρχος Πατρέων ο κ. Πελετίδης στις 13 Οκτωβρίου 2017 απευθυνόμενος στα μέλη της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων: «Πριν, κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά τους αγώνες, θα γνωρίσετε μια πόλη φιλόξενη, ικανή να αναλάβει και να φέρει εις πέρας, τέτοιου επιπέδου διοργανώσεις…».

Αυτό εννοούσε ο δήμαρχος Πατρέων «φιλόξενη;».

Κύριοι της δημοτικής αρχής σταματήστε να κάνετε άλλη ζημιά στην πόλη».

Δείτε παρακάτω την ανάρτηση του Αμερικανού πρέσβη με την οποία ευχαριστεί τον υποψήφιο δήμαρχο Πατρέων:

Ευχαριστώ https://t.co/rWrWM7TKFS— Geoffrey Pyatt (@USAmbPyatt) March 26, 2019

Πηγή: patrastimes.gr

Related Articles

Back to top button