ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Ο Φαρμάκης ξήλωσε τον αμίαντο στο Δρέπανο – Στην Ναύπακτο όμως, πίνουν νερό από αμιαντοσωλήνα

Πανηγυρίζει ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, για την αποξήλωση του αμιάντου στο Δρέπανο, στην πρώην ΑΜΙΑΝΤΙΤ, μια υγειονομική βόμβα όπως λέει ο ίδιος, αφού ο αμίαντος είναι ένα επικίνδυνο καρκινογόνο υλικό

Ενώ όμως συμβαίνουν αυτά στο Δρέπανο, στην Ναύπακτο είναι σε εξέλιξη η προσπάθεια της δημοτικής αρχής, με βασικό υποστηρικτή τον Γιώργο Κοτρώνη, να μην απωξηλωθεί ο καρκινογόνος αμιαντοσωλήνας από το κέντρο της πόλης, καθώς λένε, υπάρχουν «ανυπέρβλητα» εμβόδια στην ολοκλήρωση του έργου της ανάπλασης. Εμπόδια όμως που δεν αποδειχθεί από κάποια επιστημονική έκθεση μελετητών μηχανικών. Μάλιστα σήμερα με ανακοίνωσή τους, οι μηχανικοί της πόλης ζητούν να προχωρήσει το έργο.

ADS

Δείτε τι έγραψε ο Νεκτάριος Φαρμάκης για την ΑΜΙΑΝΤΙΤ

📌Ο χώρος της πρώην «ΑΜΙΑΝΤΙΤ» στο Δρέπανο Αχαΐας είναι πλέον απαλλαγμένος από κάθε στοιχείο αμιάντου. Οι εργασίες αποξήλωσης και απομάκρυνσης ολοκληρώθηκαν. Συγκεντρώθηκαν 3.000 τόνοι περίπου, που με ειδικά κοντέϊνερς μεταφέρθηκαν σε αδειοδοτημένους χώρους του εξωτερικού.
🔹Το τελικό αποτέλεσμα δικαιώνει τις προσπάθειές μας, εξουδετερώνοντας μία “υγειονομική βόμβα” πολλών ετών για την περιοχή. Το περιβάλλον και η δημόσια υγεία είναι πάνω απ’ όλα!

periferiadytikiselladas #nektariosfarmakis #amiantos #Δρέπανο #Αμιαντιτ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button