ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Ο εμπαιγμός για το τρένο και η σιωπή Κατσιφάρα – Αναπάντητα τα ερωτήματα Σπηλιόπουλου

Σε πλήρη αφωνία συνεχίζει να βρίσκεται ο απερχόμενος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος σε σχέση με το μείζον θέμα του σιδηροδρόμου της Πάτρας, αφού παρά τα αυτονόητα ερωτήματα που εγείρονται για την υλοποίησή του, ο κ. Κατσιφάρας συνεχίζει ουσιαστικά να καλύπτει την Κυβέρνηση!

Μετά την καταδικαστική αδράνεια των  προηγούμενων τεσσάρων ετών που δυστυχώς πέρασαν ανεκμετάλλευτα για την περιοχή, η Κυβέρνηση προφανώς για προεκλογικούς λόγους θέλει να δείξει ότι προωθεί τα έργα ολοκλήρωσης του σιδηροδρόμου, χωρίς όμως να θέτει πειστικά χρονοδιαγράμματα και ρεαλιστικές  οικονομοτεχνικές μελέτες.

Τα ερωτήματα που ζητούν απάντηση για τον σιδηρόδρομο

Τα καίρια ερωτήματα για τα οποία δεν ζητάει σαφείς εξηγήσεις και δεσμεύσεις ο κ. Κατσιφάρας, είναι πολλά και σοβαρά:

Εάν δηλαδή υπάρχουν οι απαραίτητες προμελέτες για τη δημοπράτηση των έργων, εάν έχουν ετοιμαστεί τα τεύχη δημοπράτησης, εάν υπάρχει η απαραίτητη έγκριση περιβαλλοντικών όρων, εάν υπάρχει εγκεκριμένος προΰπολογισμός κόστους του έργου και εάν τελικά έχουν ενταχθεί σε συγκεκριμένο χρηματοδοτικό μέσο.

Επίσης, είναι άγνωστο εάν υπάρχει μελέτη για το σταθμό Αγίου Διονυσίου και του συγκεκριμένου κόμβου και εάν πράγματι είναι αυτά τα έργα  ενταγμένα στο συνολικό έργο.

Δημόσια παρέμβαση του Κώστα Σπηλιόπουλου για τον Σιδηρόδρομο

Τα συγκεκριμένα ερωτήματα έθεσε με δημόσια τοποθέτησή του και ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Κώστας Σπηλιόπουλος, πλην όμως ο κ. Κατσιφάρας προτίμησε κατά την να …σφυρίξει αδιάφορα, προκειμένου όπως φαίνεται να μην φέρει σε δύσκολη θέση τον αρμόδιο Υπουργό.

Όπως γίνεται σαφές, είναι αδήριτη η ανάγκη να τεθούν στην Κυβέρνηση και στο δημόσιο διάλογο τα συγκεκριμένα ερωτήματα εκ μέρους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, προκειμένου να διασφαλιστεί αυτό το έργο πνοής για την Πάτρα και το λιμάνι της.

Related Articles

Back to top button