ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Ο Ανδρέας Κατερινόπουλος στο Αρχαίο Ρωμαικό Ωδείο της Πάτρας

Tην Τρίτη 25 Ιουλίου το ορχηστρικό έργο «Ojos Verdes», αναθεωρείται και δίνει και τον τίτλο της εν λόγω φεστιβαλικής συναυλίας, όπου τη βασική σύνθεση ερμηνεύει η διεθνούς φήμης σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου. Ο πιανίστας, συνθέτης, αλλά και δημιουργός Ανδρέας Κατερινόπουλος φιλοξενείται στην σκηνή του Αρχαίου Ρωμαϊκού Ωδείου Πάτρας για μία ακόμη μυσταγωγική παράσταση στα πλαίσια του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας 2017.

Το μινιμαλιστικό αυτό έργο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης το 2014, αποτελείται από 7 πρωτότυπα soundtracks και γράφτηκε για ένα υποθετικό φιλμ.

Η ορχήστρα θα αποτελείται από ένα μικρό ensemble εγχόρδων(string ensemble) και πιο συγκεκριμένα από ένα κουιντέτο εγχόρδων, βιολιά, τσέλο, φλάουτο, πνευστά, ευρωπαϊκά κρουστά, κιθάρες, μπουζούκι και μαντολίνο.

Στο δεύτερο μέρος της συναυλίας θα αποδοθεί το έργο «Τα Πουλιά Ανήκουν στον Ουρανό». Το έργο αποτελείται από Σουίτες για μπαλέτο και κινηματογραφικές σουίτες ενώ ξεχωριστή θέση κατέχει το ποίημα του Federico Garthia Lorca «Η Κιθάρα» σε απόδοση της στιχουργού Λίνας Δημοπούλου. Το λυρικό μπουζούκι σε συνδυασμό με την παρουσία των εγχόρδων στην παράσταση του Ιουλίου, η μουσική αυτή αντίθεση, είναι τα δύο πρόσωπα του Ανδρέα Κατερινόπουλου, παρουσιάζοντάς μας το μουσικό του πορτρέτο.

Nederland, Amsterdam, 29 augustus 2009
Sonia Theodoridou, zangeres
foto: Merlijn Doomernik
Nederland, Amsterdam, 29 augustus 2009
Sonia Theodoridou, zangeres
foto: Merlijn Doomernik

Στο Ρωμαϊκό Ωδείο Πάτρας με την οντότητα που το διακρίνει, σε συνδυασμό με την μουσική αλχημεία του έργου «Ojos Verdes», που προσεγγίζει και χρησιμοποιεί στοιχεία μοντέρνας κλασικής μουσικής και world music, φαντάζει και θα είναι το ιδανικό σκηνικό για να μεταφέρει το παρευρισκόμενο κοινό στο μαγικό μουσικό του σύμπαν.

Τρίτη 25.7.2017

.

ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΤΡΑΣ | ΑΡΧΑΙΟ ΡΩΜΑΙΚΟ ΩΔΕΙΟ | ANDREASKATERINOOULOSLIVE

 

 

 

 

 

Related Articles

Close
Close