ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Nέος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας ο Αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός Κιαμέτης 

Νέος Μητροπολίτης της Αιτωλίας και Ακαρνανίας εξελέγη με 60 ψήφους ο αρχιμανδρίτης π. Δαμασκηνός Κιαμέτης.

Σύμφωνα με το agrinionews.gr, ολοκληρώθηκε η διαδικασία πλήρωσης της χηρευούσης Μητροπόλεως, έπειτα την 3η Ιανουαρίου όταν και εκοιμήθη ο τότε Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας, Κοσμάς.

Από τις πρωινές ώρες συνεδριάζει η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος στο Συνοδικό Μέγαρο, στην Ιερά Μονή Ασωμάτων Πετράκη για την εκλογή μητροπολιτών Γόρτυνος και Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

Για κάθε Μητρόπολη από τον κατάλογο των προς αρχιερατεία εκλογίμων αρχικώς η Ιεραρχία εξέλεξε αρχικώς τρεις υποψηφίους, το λεγόμενο «τριπρόσωπο». Στη συνέχεια από το τριπρόσωπο για την Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας εξελέγη ο αρχιμανδρίτης π. Δαμασκηνός Κιαμέτης με 60 ψήφους.

Στην ψηφοφορία για το Τριπρόσωπο ο π. Δαμασκηνός Κιαμέτης έλαβε 65 ψήφους ωστόσο υψηλή επίδοση ήταν και του πρωτοσύγκελου της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Αρχιμ. Επιφάνιου Καραγεώργου που έλαβε 32 ψήφους, γεγονός που προκαλεί ικανοποίηση στην Αιτωλοακαρνανία. 

Το Τριπρόσωπο συμπλήρωσε ο Μητροπολίτης Βρεσθένης Θεόκλητος που έλαβε 4 ψήφους.

Το βιογραφικό του νέου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός Κιαμέτης γεννήθηκε το 1975 στον Πειραιά, ανατράφηκε και πραγματοποίησε τις εγκύκλιες σπουδές του στον τόπο της καταγωγής του, τη Σάμο.

Έλαβε το Πτυχίο του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1997. Το ίδιο έτος εκάρη μοναχός και χειροτονήθηκε διάκονος υπό του Μακαριστού Μητροπολίτου Πειραιώς κυρού Καλλινίκου.

Τον δεύτερο βαθμό της ιερωσύνης έλαβε τον Ιούνιο του 2002 υπό του Γέροντός του, Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, τον οποίο ακολούθησε άμα τη ενθρονίσει του στο Βόλο.

Εκεί χρημάτισε Αρχιδιάκονος και Διευθυντής του Ιδιαιτέρου Γραφείου του Μητροπολίτου(1998 – 2003), Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος (2003-2006) και έπειτα Πρωτοσύγκελλος (2006 μέχρι σήμερα).

Από των διοικητικών αυτών θέσεων, συντόνισε το όλο ιεραποστολικό, κοινωνικό και ποιμαντικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος. Διετέλεσε Προεδρεύων του Μητροπολιτικού Συμβουλίου.

Related Articles

Back to top button