ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Μεσολόγγι: Ο διευθυντής του 3ου Νηπιαγωγείου χαρίζει χαμόγελα στα παιδιά, ζωγραφίζοντας

Δύσκολα συναντάς στις ημέρες μας, ανθρώπους που να αγαπούν αυτό που κάνουν και μάλιστα όταν η ενασχόληση τους σχετίζεται με παιδιά.

Κι όμως υπάρχουν πολλές εξαιρέσεις στον κανόνα.. πολλά παραδείγματα προς μίμηση ενάντια σε αυτά που είναι προς αποφυγήν.

Ευτυχώς στην Ι.Π του Μεσολογγίου, υπάρχουν πολλοί δάσκαλοι οι οποίοι αγαπούν την δουλειά τους και την επαφή τους με τα παιδιά.

Το αποδεικνύουν με πράξεις αφιερώνοντας χρόνο παραπάνω, εξωτερικεύοντας όλες τις κρυφές πτυχές των χαρισμάτων τους για να κάνουν χαρούμενες τις ψυχούλες των παιδιών.

Ένας από αυτούς είναι και ο διευθυντής του 3ου Νηπιαγωγείου Μεσολογγίου ο κ. Γιώργος Καραμήτρος.

Ένα νέο πρόσωπο που ήρθε στη πόλη και ενσωματώθηκε σε αυτή καθώς έγινε αγαπητός από την πρώτη στιγμή.

Αφιερώνει προσωπικό χρόνο και ζωγραφίζει φτερά αγγέλου και παιδικές εικόνες, με «αντάλλαγμα» το χαμόγελο των μικρών του μαθητών.

Μέσα από τις εικαστικές του παρεμβάσεις καταφέρνει να περνά στα παιδιά, μηνύματα κατά του ρατσισμού, υπέρ της αγάπης και της διαφορετικότητας.

Σε μια κοινωνία που καθημερινά οι εξελίξεις και τα γεγονότα δίνουν δυσάρεστες εικόνες και ειδήσεις, το μόνο που μένει είναι η ελπίδα για ένα μέλλον διαφορετικό, με ευτυχισμένες στιγμές και εικόνες.

Για να πετύχει αυτό, πρέπει τα παιδιά να συνεχίσουν να χαμογελούν και εμείς επιβάλλετε να το κάνουμε συνήθεια και όχι ανάγκη!

Related Articles

Back to top button