ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Μένει πίσω η Αιτωλοακαρνανία στο χτίσιμο ανοσίας

Δεν είναι καλά τα πράγματα από την κατάσταση με τους εμβολιασμούς στην Αιτωλοακαρνανία.

Η διαφορά από την υπόλοιπη Ελλάδα όσος αφορά τους εμβολιασμούς, ανέβηκε από το 5% υστέρησης σε πλέον 9%! Η μεγάλη απώλεια φαίνεται κυρίως στο Αγρίνιο, όπου υπάρχουν αρκετοί αρνητές, καθώς Μεσολόγγι και Ναύπακτος έχουν καλύτερο ρυθμό εμβολιασμών.

Καθώς τις επόμενες ημέρες οι ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί στη χώρα θα φτάνουν τα 3 εκατομμύρια, η Αιτωλοακαρνανία συνεχίζει να χάνει έδαφος στο χτίσιμο του δικού της τείχους ανοσίας. Το προηγούμενο διάστημα, πριν από περίπου 3-4 εβδομάδες, η Αιτωλοακαρνανία υστερούσε κατά περίπου 5% από το μέσο όρο των εμβολιασμών στο σύνολο της χώρας, πλέον όμως η ψαλίδα ανοίγει αντί να κλείνει…

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Αιτωλοακαρνανία η εμβολιαστική κάλυψη, δηλαδή όσοι έχουν λάβει έστω μια δόση του εμβολίου έχει φτάσει το 31,7%, όταν στο σύνολο της χώρας το ποσοστό αυτό είναι 41,1%. Ενώ όσον αφορά τους ολοκληρωμένους εμβολιασμούς η Αιτωλοακαρνανία με βάση τα τελευταία στοιχεία του επιδημιολογικού χάρτη καταγράφει ποσοστό μόλις 20,77%, όταν στην χώρα το ποσοστό αυτό είναι 28,16%.

Πάντως θα πρέπει να σημειωθεί ότι από τις αρχές Μαΐου, από τότε δηλαδή που άνοιξαν νέες εμβολιαστικές γραμμές στα Νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου, ο ημερήσιος αριθμός των εμβολιασμών κυμαίνεται περί τους 1.800. Ωστόσο, φαίνεται πλέον πως αυτός ο ρυθμός εμβολιασμών δεν είναι πλέον ικανοποιητικός και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να καλύψει τη διάφορα με το μέσο όρο.

Δείτε το ρεπορτάζ του OPEN:

Opentv, agrinioculture.gr

Related Articles

Back to top button