ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλες καταστροφές στην Ηλείας από την κακοκαιρία «Daniel» (βίντεο)

Δείτε εικόνες από τις καταστροφές στα χωριά Λούβρο, Υψηλόν και Βασιλάκι – Μήνυμα από το «112» σε πέντε περιοχές – Ακόμα και με 30 εκατοστά νερού υπάρχει κίνδυνος παράσυρσης οχημάτων, προειδοποιεί η Πυροσβεστική – Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ

Μεγάλες καταστροφές στις καλλιέργιες της ελιάς αλλά και σε άλλα είδη προκάλεσε το πρώτο πέρασμα της κακοκαιρίας «Daniel» σπό την Ηλεία και συγκεκριμένα στα χωριά Λούβρο, Υψηλόν καιΒασιλάκι.

Λίγο μετά τις τέσσερις το απόγευμα η βροχόπτωση ήταν έντονη συνοδευόμενη από πολύ πυκνό χαλάζιπου κάλυψε τα πάντα και ράβδισε τις ελιές.

Μιλώντας στο ilialive.gr ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Βασιλακίου, Ανδρέας Στάμος, ανέφερε πως προκλήθηκαν αρκετά προβλήματα, εστιάζοντας κυρίως στα ελαιόδεντρα, όπου οι ελιές σχηματίζουν πλέον στρώμα στο έδαφος.

Ακόμα σημειώθηκαν πτώσεις δέντρων, ενώ υπήρξαν και περιστατικά άντλησης υδάτων από πλημμυρισμένα κτίρια μέσα στο Βασιλάκι.

Για πρωτοφανούς έντασης φαινόμενο έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ Δυτ. Ελλάδας και πρόεδρος των Γεωπόνων Ηλείας Τάσος Τσάκωνας, καθώς όπως σημείωσε η χαλαζόπτωση ήταν τόσο πυκνή που είχε περιορίσει στο απόλυτο την ορατότητα.

Σε ότι αφορά τα δέντρα, είτε πρόκειται για ελιές, είτε για άλλα καρποφόρα, σημείωσε πως όλα ραβδίστηκαν με μεγάλη ένταση από το χαλάζι.

Δείτε εικόνες από την καταστροφή που προκάλεσε στην περιοχή η κακοκαιρία:

Related Articles

Back to top button