ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Λαϊκό Φροντιστήριο Αλληλεγγύης από τον “κόκκινο” δήμαρχο Πατρέων

Την δημιουργία Λαϊκού Φροντιστηρίου Αλληλεγγύης, επιδιώκει ο δήμαρχος Πατρέων, για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Με ανοιχτή πρόσκληση, καλεί εθελοντικά εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε συμμετοχή στο Λαϊκό Φροντιστήριο Αλληλεγγύης του Δήμου Πάτρας

Δείτε αναλυτικά την πρόσκληση:

Η πολύχρονη υποβάθμιση του Δημόσιου Σχολείου με την συνεχή μείωση της χρηματοδότησης, τα κενά των Εκπαιδευτικών, η απουσία δομών ενισχυτικής διδασκαλίας, επιδρά αρνητικά στην ουσιαστική μόρφωση των Μαθητών – Μαθητριών.
Σε συνδυασμό με την αδυναμία των λαϊκών οικογενειών να καλύψουν τις στοιχειώδης ανάγκες τους μειώνεται και η δυνατότητα στήριξης τους από την οικογένεια.
Εκτιμούμε πως οι συγκεκριμένες συνθήκες επιβάλλουν για την προσεχή σχολική χρονιά 2016-2017 να συνεχιστεί και να αναβαθμιστεί με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής η λειτουργία του Φροντιστηρίου.
Καλούμε όλους τους Φορείς να υποστηρίξουν πολύπλευρα και ενεργητικά αυτήν την πρωτοβουλία ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την κάλυψη των λαϊκών οικογενειών σε όλες τις περιοχές του Δήμου μας.
Η λειτουργία του απαιτεί την μαζική συμμετοχή Εθελοντών Εκπαιδευτικών. Προσκαλούμε τους Εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης να συμβάλουν με την συμμετοχή τους αποδεικνύοντας έμπρακτα στην αλληλεγγύη τους στις λαϊκές οικογένειες.
Συγκεκριμένα :
Για την Πρωτοβάθμια απαιτούνται Δάσκαλοι που θα διδάξουν Γλώσσα και Μαθηματικά.
Για τη Δευτεροβάθμια ( Γυμνάσιο –Λύκειο –ΕΠΑΛ) απαιτούνται Εκπαιδευτικοί των ειδικοτήτων : Φιλόλογοι –Μαθηματικοί-Φυσικοί-Χημικοί-Βιολόγοι και καθηγητές που μπορούν να διδάξουν Αρχές Οικονομικής Θεωρίας και Ανάπτυξης Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον.
Η υποβολή των αιτήσεων ξεκινά από την Τετάρτη 14/09/2016 έως Τρίτη 27/09/2016 με τον εξής τρόπο:
1) Στην Αντιδημαρχία Παιδείας & Αθλητισμού Πλατεία Γεωργίου 17 Α΄,4ος Όροφος Καθημερινά από Δευτέρα – Παρασκευή και ώρα 12 – 2 μμ. Τηλ. Επικοινωνίας : 2610-240196
2) Στα Γραφεία του Παμικρασιατικού Συνδέσμου Πατρών Φωκαίας 26 στο ισόγειο. Καθημερινά από Δευτέρα – Παρασκευή και ώρα 6 – 8 Απόγευμα.
3) Ηλεκτρονικά μπορούν να κατατεθούν επίσης αιτήσεις συμμετοχής στο email
fal@patras.gr

• Οι αιτήσεις μπορούν να ανευρεθούν στο site του Δήμου www.e-patras.gr

O AΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

Related Articles

Back to top button