ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Κώστας Λύρος: Η υγεία των μαθητών πάνω απ’ όλα – Δεν ανοίγουν την Δευτέρα στο Μεσολόγγι τα σχολεία

Αποφάσεις με γνώμονα την υγειά των μαθητών και των πολιτών του Μεσολογγίου, πήρε ο δήμαρχος Κώστας Λύρος – Τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά μέχρι την Τετάρτη, οπότε και θα επαναξιολογηθεί η κατάσταση.

Ο δήμαρχος που από την αρχή της πανδημίας έχει επιδείξει έγκαιρα αντανακλαστικά, τονίζοντας συνεχώς την ανάγκη τήρησης μέτρων ατομικής προστασίας (μάσκες, πλύσιμο χεριων κλπ), παίρνει άλλη μια ορθή απόφαση, για τον περιορισμό της πανδημίας.

Τις τελευταίες ημέρες, τα κρούσματα στην πόλη έχουν αυξηθεί, κυρίως λόγω της μη τήρησης των μέτρων στις εκκλησίες της πόλης, τις ημέρες του Πάσχα.

Δείτε την ανάρτηση του δημάρχου και τις αποφάσεις για τα σχολεία:

Με σημερινή απόφασή μου και συνεκτιμώντας το ΦΕΚ της 8ης Μαΐου 2021 που θέτει το Δήμο μας στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου μετάδοσης της νόσου covid-19, τις απόψεις όλων των αρμοδίων φορέων όπως της Διοίκησης του Νοσοκομείου Μεσολογγίου, του Ιατρικού Συλλόγου Αιτωλ/νίας, της εκπαιδευτικής κοινότητας και της εισήγησης του Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και τα ειδικά σχολεία του Δήμου θα παραμείνουν κλειστά έως την Τετάρτη 12 Μαΐου 2021.

Ο Δήμος και η Επιτροπή Υγείας από την προηγούμενη εβδομάδα εισηγήθηκαν την αναστολή του ανοίγματος των σχολείων. Μπρος στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και την διασπορά που είναι μεγάλη ακόμη και στην εκπαιδευτική κοινότητα, με στάση ευθύνης αποφασίσαμε να μην ανοίξουν τα σχολεία μέχρι την Τετάρτη.

Η υγεία των μαθητών και των εκπαιδευτικών πρέπει να προασπιστεί. Καλώ όλους τους συνδημότες να επιδείξουν την μέγιστη δυνατή προσοχή.

Related Articles

Back to top button