ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Σε έξαρση η Αχαΐα – 10 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα

Η ιχνηλάτηση συνεχίζεται, αλλά ο ιός έχει τη δυναμική εξάπλωσης στην κοινότητα

Δύσκολη είναι η κατάσταση πλέον για την Αχαΐα, με την περιφερειακή ενότητα να βρίσκεται στην καρδιά της έξαρσης του διαφαινόμενου νέου κύματος του κορωνοϊού.

Όλα δείχνουν ότι ο ιός αυτή τη φορά έχει τη δυναμική για να εξαπλωθεί στην κοινότητα, αν δεν το έχει ήδη κάνει. 

Η ιχνηλάτηση των επαφών των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων συνεχίζεται, όμως, είναι αρκετά δύσκολη, καθώς τα κρούσματα είχαν επαφές με κόσμο.

«Βρισκόμαστε σίγουρα σε μία δύσκολη κατάσταση, ίσως αρκετά πιο δύσκολη από αυτή που ήταν η περιοχή μας στην περίοδο της καραντίνας» τονίζει ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος, μιλώντας στο patrasevents.gr.

«Η ιχνηλάτηση συνεχίζεται, όμως, όσο τα κρούσματα αυξάνονται τόσο δυσκολεύει αφού ο κύκλος των ατόμων που θα πρέπει να κάνουν το τεστ και ταυτόχρονα να βρίσκονται σε καραντίνα, μεγαλώνει».

Μέχρι ώρας τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι δέκα. Τα οκτώ που γνωρίζαμε (εκ των οποίων νοσηλεύονται τα τέσσερα, τα άλλα τέσσερα που βρίσκονται σε καραντίνα) και άλλα δύο που ήρθαν να προστεθούν από τα αποτελέσματα των ελέγχων που συνεχίζονται.

Το ένα από αυτά προέρχεται από το περιβάλλον της δεύτερης υπαλλήλου της ΔΕΥΑΠ (κόλλησε από τον πρώτο υπάλληλο) και το άλλο προέρχεται από τον κύκλο του πρώτου κρούσματος της επιχείρησης (του ταμία) που νοσηλεύεται μαζί με την κόρη του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Σε αυτά τα κρούσματα δεν υπολογίζεται ο Γερμανός τουρίστας που συνεχίζει να φιλοξενείται σε ξενοδοχεία καραντίνας της Πάτρας.

Πάντως, σε ότι έχει να κάνει με τον κύκλο της ΔΕΥΑΠ, συνολικά πάρθηκαν 98 δείγματα από τα οποία τα δύο ήταν θετικά. 

Στο μεταξύ η Αχαΐα έχει τέσσερα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα από τη ανακοίνωση του ΕΟΔΥ το απόγευμα της Τρίτης και βρίσκεται στην τρίτη θέση της λίστας πίσω από την Αττική και την Θεσσαλονίκη, μαζί με την Καβάλα και τη Λέσβο.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι σήμερα αναμένονται τα αποτελέσματα από 100 επιπλέον δειγματοληπτικούς ελέγχους που έχουν γίνει, τόσο από το περιβάλλον των εργαζομένων της ΔΕΥΑΠ, όσο και από άτομα που προσήλθαν αυτοβούλως για να κάνουν το τεστ.
patrasevents.gr

Related Articles

Back to top button