ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Κηδειόχαρτα και μαύρα πανιά σε Πάτρα και Θεσσαλονίκη – Σήκωσαν τα ρολά οι καταστηματάρχες

Αντιδρά ο επιχειρηματικός κόσμος Θεσσαλονίκης και Πάτρας για την απόφαση της κυβέρνησης να μην ανοίξουν τα μαγαζιά τους

Σε αναβρασμό βρίσκεται ο επιχειρηματικός κόσμος σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη, όπου ύστερα από κρατική απόφαση παραμένουν κλειστά τα εμπορικά καταστήματα, την ώρα που η Αττική σήκωσε ρολά από τη Δευτέρα. Στην Πολίχνη, οι καταστηματάρχες άνοιξαν τα μαγαζιά τους συμβολικά, χωρίς να εξυπηρετούν πελάτες και σήκωσαν μαύρα πανιά.

Παράλληλα, έχουν αναρτήσει χαρτόνια, στα οποία αναγράφουν «ενώ σας πληρώνουμε, την πληρώνουμε», «βάλαμε πλάτη και μας γυρίσατε την πλάτη» κι άναψαν τα φώτα στις βιτρίνες τους, ενώ κάποιοι σήκωσαν τα ρολά κι άνοιξαν τις πόρτες. Σύμφωνα με τους καταστηματάρχες, αυτό θα γίνεται όλη την εβδομάδα ή μέχρι να πάρει πίσω την απόφαση η κυβέρνηση.

Η εκπρόσωπος των καταστηματαρχών Ιφιγένεια Τοσίδου, δήλωσε ότι οι έμποροι θα μελετήσουν τις ανακοινώσεις του υπουργού οικονομικών και στη συνέχεια θα καθορίσουν τη στάση τους.

Ιδια εικόνα και στην Πάτρα, όπου οι έμποροι άνοιξαν τα μαγαζιά τους το πρωί της Δευτέρας χωρίς όμως να εξυπηρετούν πελάτες. Οι επαγγελματίες της Πάτρας κατέληξαν στην απόφαση να βρεθούν όλοι κανονικά στα καταστήματά τους από τις 9:00 χωρίς προσωπικό, να έχουν τα φώτα και τις πόρτες τους ανοιχτές χωρίς όμως να εξυπηρετούν κόσμο. Παράλληλα ανάρτησαν το κηδειόχαρτο που δημιούργησε ο Σύλλογος και τοποθέτησαν μαύρες σημαίες.

Με πληροφορίες από thesstodaythebest 

Related Articles

Back to top button