ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Κηδεία Μητροπολίτη Κοσμά: «Αθάνατος» φώναξε το πλήθος (Βίντεο)

Σκηνές αρχαίας τραγωδίας εκτυλίχθηκαν λίγο μετά τις 5 το απόγευμα της Τρίτης, 4 Ιανουαρίου 2022 έξω από την εκκλησία του Ιερού Ναού του Αγίου Σπυρίδωνος στο Μεσολόγγι, μερικά λεπτά μετά το τέλος της νεκρώσιμης ακολουθίας του Μακαριστού Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμά.

Μπορεί στο εσωτερικό της εκκλησίας να μην επιτρέπονταν η είσοδος πιστών αλλά έξω από την εκκλησία όλοι έκλαιγαν και φώναζαν «Αθάνατος» και «Άγιος» καθώς η σορός έβγαινε από τον ναό με προορισμό την τελευταία του κατοικία στην Ιερά Μονή Εισοδίων της Θεοτόκου στη Μυρτιά Θέρμου για την ταφή.

Στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος στο Μεσολόγγι έγινε η κηδεία του μακαριστού μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμά, που κατέληξε λόγω των επιπλοκών του κορωνοϊού και μετά από μακρά νοσηλεία στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». 

Μεταξύ άλλων, επικήδειο λόγο, ως εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος – Ιερώνυμου εκφώνησαν ο μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου, Ιερόθεος, ο αρχιγραμματέας Ιεράς Συνόδου, επίσκοπος Ωρεών Φιλόθεος, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος, Νεκτάριος Φαρμάκης.

Έξω από τον ναό του Αγίου Σπυρίδωνα τιμές απέδωσε στρατιωτικό άγημα, ενώ βρέθηκε και πλήθος πιστών. 

Η ταφή του μακαριστού μητροπολίτη, κυρού Κοσμά, θα πραγματοποιηθεί κατόπιν δικής του επιθυμίας, σύμφωνα με ανακοίνωση της μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας, στην ιερά μονή Εισοδίων της Θεοτόκου, Μυρτιάς Τριχωνίδας.

Related Articles

Back to top button