ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Κατέρρευσε τμήμα των Καπναποθηκών Ηλίου στο Αγρίνιο- Οργή κατοίκων (φωτό, βίντεο)

Μια προδιαγεγραμμένη εξέλιξη είναι αυτή που σημειώθηκε πριν λίγα λεπτά. Κατέρρευσε μεγάλο τμήμα των Καπναποθηκών Ηλίου στο Αγρίνιο. Καταστράφηκε σταθμευμένο όχημα αλλά το ευτύχημα είναι πως δεν σημειώθηκε τραυματισμός. Από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα.

Το γεγονός μόνο οργή προκαλεί καθώς ο κυκεώνας της γραφειοκρατίας δεν επέτρεψε την κατεδάφιση ενός κτιρίου ετοιμόρροπου σε κάθε περίπτωση.

Προφανώς η παρατεταμένη βροχόπτωση επίσπευσε την πτώση τμήματος με τον ακάλυπτο μεταξύ πολυκατοικιών (πάροδος Χαριλάου Τρικούπη) να γεμίζει συντρίμμια. Ζημιές σημειώθηκαν σε οχήματα, ένα καταστράφηκε αλλά  και σε στέγη διπλανού οικήματος.

Ευτύχημα είναι που δεν βρισκόταν κανείς στο σημείο, ευτύχημα που λόγω καιρού δεν έπαιζαν παιδιά.  Αναστατωμένοι είναι οι περίοικοι που εκφράζουν την οργή και την αγανάκτηση τους.

Στο σημείο έσπευσαν πριν λίγα λεπτά και αστυνομικοί και αναμένεται να αποκλειστεί ο χώρος.

Η ιστορία των καπναποθηκών Ηλίου είναι λίγο-πολύ γνωστή. Το κτίριο, λόγω των προβλέψεων της διαθήκης , δεν κατέστη δυνατό να αξιοποιηθεί και να διασωθεί.

Τα τελευταία χρόνια στέκει επικίνδυνο και σταδιακά καταρρέει με τη  δημοτική αρχή να επιδιώκει να πάρει την κυριότητα του αλλά αυτό δεν εχει συμβεί ακόμη.

Για ένα διάστημα μάλιστα απαγορεύθηκε η κυκλοφορία  στην οδό Μεσολογγίου αλλά επετράπη εκ νέου.  Η κατάσταση ελλόχευε πάντα κινδύνους για διερχόμενους και σήμερα είναι θαύμα που δεν υπήρξε τραγωδία.

Agrinionews.gr

Related Articles

Back to top button