ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

H Πάτρα γίνεται «πρωτεύουσα» του στίβου – «Παρέλαση» αθλητών στα τέλη Οκτωβρίου 

Σε «πρωτεύουσα» του στίβου τείνει να εξελιχθεί η Πάτρα και αυτό οφείλεται αφενός στις σημαντικές αθλητικές εγκαταστάσεις που διαθέτει και αφετέρου στις κινήσεις που κάνει η δημοτική αρχή για την ενίσχυση του αθλητικού τουρισμού.

Πρόσφατα, βρέθηκε στην Πάτρα ο προπονητής στίβου και προπονητής της  πρωταθλήτριας  Ευρώπης, Αντιγόνης Ντιμπρισιώτη, Ναπολέων Κεφαλόπουλος, ο οποίος μαζί με τέσσερις αθλήτριες φιλοξενήθηκαν στον ξενώνα του Δήμου και έκαναν προπόνηση για λίγες μέρες στο Παμπελοποννησιακό με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι έμειναν κάτι παραπάνω από ικανοποιημένοι.

Φαίνεται όμως ότι αυτό ήταν το «ορεκτικό» και έρχεται το «κυρίως πιάτο». Οι πληροφορίες της «Π» αναφέρουν πως ότι τέλη Οκτωβρίου θα έρθουν στην Πάτρα 20 αθλητές στίβου προκειμένου να κάνουν προετοιμασία για τέσσερις μέρες.

Συγκεκριμένα, το τετραήμερο 27-30 Οκτωβρίου, 20 αθλητές-ακόμα δεν έχει γίνει η τελική επιλογή- απο ομάδες της Αθήνας, θα βρεθούν στην πρωτεύουσα της Αχαΐας και θα φιλοξενηθούν στις εγκαταστάσεις του Δήμου.

Στόχος των αθλητών είναι να χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις του Παμπελοποννησιακου σταδίου, τον χώρο του πρώην κολυμβητηρίου της Αγυιάς, την παραλία της Καλόγριας, ακόμα και τον υπό κατασκευή ποδηλατοδρόμο, ο οποίος διαθέτει ειδικό ταρτάν για τις βαδίστριες που προπονεί ο Ναπολέων Κεφαλόπουλος.

ΔΑΓΚΟΓΛΟΥ: «H ΠΑΤΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΖΗΛΕΨΕΙ ΤΙΠΟΤΑ»

«Τέλη Οκτωβρίου θα έρθουν στην Πάτρα 20 αθλητές για να κάνουν προετοιμασία και αυτό γιατί οι συνθήκες φιλοξενίας είναι εξαιρετικές και επίσης υπάρχουν πολλές δυνατότητες για να κάνουμε προπόνηση υψηλού επίπεδου» είπε ο πατρινός προπονητής αποστάσεων, Γιάννης Δαγκόγλου και πρόσθεσε: «Η πόλη μας δεν έχει να ζηλέψει τίποτα και μπορεί να γίνει τόπος προετοιμασίας για αθλητές στίβου. Μάλιστα, ο μεγάλος μας στόχος είναι την περίοδο των Χριστουγέννων να κάνουμε στη πόλη ένα camp με την συμμετοχή 40 αθλητών στίβου».

Το συγκεκριμένο project «κουμπώνει» και με τις κινήσεις που κάνει η Δημοτική Αρχή ώστε να αυξήσει τις θέσεις φιλοξενίας στην δομή που διαθέτει στην Γούναρη και από 24 θέσεις, να γίνουν 48.

pelop.gr

Related Articles

Back to top button