ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Γράμμα γιατρών και νοσηλευτών του νοσοκομείου του Μεσολογγίου

Τα Χριστούγεννα ζητούσαμε με γράμμα από τον…. Άγιο Βασίλη να φέρει γιατρούς και νοσηλευτές, καθημερινή λειτουργία του μικροβιολογικού εργαστηρίου, αξονικό τομογράφο, κάλυψη των γιατρών και νοσηλευτών.

Αντ’αυτού ήρθε ο κορονοϊός . Και πιστέψαμε ότι μαζί με τον κορονοϊό θα έρθει και κανένας γιατρός….Πόσοαφελείς!!!! Το Νοσοκομείο Μεσολογγίου παρά την υπερπροσπάθεια του προσωπικού του (γιατρών, νοσηλευτών, λοιπού προσωπικού) να ετοιμαστεί ενόψει κρουσμάτων κορονοϊού ελάχιστα ενισχύθηκε για να υπηρετεί το ρόλο του απέναντι στην κοινωνία της περιοχής. Πλην κάποιων επικουρικών νοσηλευτών και προσωπικού εργαστηρίου  το Νοσοκομείο Μεσολογγίου εξακολουθεί να πάσχει σε βασικούς τομείς όπως είναι η καθημερινή εφημέρευση της Καρδιολογικής, της Χειρουργικής αλλά και των κλινικών του Νοσοκομείου πλην Παθολογικής, η λειτουργιά του αξονικού τομογράφου.

Η δε προσπάθεια να «εξοπλιστεί» ενόψει κορονοϊούγίνεται σχεδόν αποκλειστικά από το Νοσοκομείο, με ελάχιστη ενίσχυση από ΥΠΕ και αποτέλεσμα την πολλαπλή χρήση των μέσων ατομικής προστασίας από όλους να μην παρουσιαστεί κάποια σοβαρή έλλειψη στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Η πανδημία του κορονοϊού έκανε ξανά εμφανές το πόσο κρίσιμη είναι η Δημόσια Υγεία και τα Δημόσια Νοσοκομεία. Πόσο σε αυτήν την υγειονομική κρίση παραμένει το μόνο αποκούμπι της κοινωνίας.

Το ΓΝ Μεσολογγίου δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται σαν ένα Νοσοκομείο για κλείσιμο ή σαν ένα Νοσοκομείο που πρέπει να γίνει Κέντρο Υγείας, ρόλο που του επιφύλασσαν τόσο η προηγούμενη, όσο και η σημερινή κυβέρνηση πριν την κρίση. Χρειάζεται να ενισχυθείαποφασιστικά για να μπορεί να επιτελέσει τον ρόλο του.

Απαιτούμε:

1)Την στελέχωση όλων των κενών θέσεων του προσωπικού ιατρών νοσηλευτών με μόνιμους διορισμούς για να εξασφαλίζεται η καθημερινή  λειτουργία των κλινικών του Νοσοκομείου

2)Τη στελέχωση και λειτουργία του αξονικού τομογράφου και την αναβάθμιση της λειτουργίας του μικροβιολογικού εργαστηρίου

3)Την εξασφάλιση επαρκών μέτρων ατομικής προστασίας για το προσωπικό με κεντρική διάθεση από την ΥΠΕ. Μέτρα ατομικής προστασίας με προδιαγραφές και όχι αμφισβητήσιμα υλικά.

Γιατροί και Νοσηλευτές του ΓΝ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

Tags

Related Articles

Back to top button
Close
Close