ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Γιαννάκος σε Πλεύρη: Αφού η ΠΟΕΔΗΝ έχει άδικο, πως μπήκε ο Μητροπολίτης Κοσμά στη ΜΕΘ;

Στην αντεπίθεση μετά τη δήλωση του υπουργού υγείας Θάνου Πλεύρη ο οποιος κάνει λόγω για fake news, περνάει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος σχετικά με την επιλεκτική εισαγωγή ασθενών με COVID που χρήζουν νοσηλείας στις ΜΕΘ.

Απαντώντας στη διάψευση του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος τονίζει:

Αφού η ΠΟΕΔΗΝ έχει άδικο με ποια κριτήρια έβαλαν στις ΜΕΘ του Ευαγγελισμού και του Σωτηρία τον Μητροπολίτη Αιτωλοακαρνανίας Κοσμά και γνωστό δημοσιογράφο αντίστοιχα, οι οποίοι μάλιστα είναι και μη εμβολιασμένοι, σε αντίθεση με τόσους ασθενείς που περιμένουν στη λίστα; Να μας απαντήσει πόσοι επώνυμοι υπάρχουν στην λίστα αναμονής;

Βάσει των επισήμων στοιχείων, συνεχίζει ο κ Γιαννάκος, 600 ασθενείς βρίσκονται στις ΜΕΘ, το σύνολο των διασωληνωμένων είναι 714, θα έπρεπε όλα τα κρεβάτια να είναι γεμάτα, όμως έχουμε 647 και τα 47 κρεβάτια είναι κενά. Εάν ισχύει αυτό που λέει ο κ. Πλεύρης θα έβρισκε κρεβάτι ο 58χρονος στο Αγρίνιο που περίμενε πάνω από πέντε ημέρες και όχι ο Μητροπολίτης μέσα σε τρεις ώρες.

Η δήλωση του υπουργού υγείας Θάνου Πλεύρη:

Αναφορικά με τις καταγγελίες για την επιλεκτική εισαγωγή ασθενών στις ΜΕΘ διευκρινίζεται ότι η δήλωση των ασθενών που χρειάζονται ΜΕΘ γίνεται από τους ιατρούς στην πλατφόρμα του ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ. Όλα τα νοσοκομεία που διαθέτουν κενές κλίνες ΜΕΘ βλέπουν τα αιτήματα και βάση ιατρικών κριτηρίων δέχονται με απόφαση ιατρών τον ασθενή στην κενή κλίνη ΜΕΘ που διαθέτουν.

Αναφορές ότι κρατούνται κλίνες ΜΕΘ ή γίνεται επιλεκτική εισαγωγή τους είναι ψευδέστατες και προσβάλλουν πρωτίστως τους ιατρούς.

Όσοι διακινούν fake news λειτουργούν ως συκοφάντες και είναι υπόλογοι απέναντι στους ιατρούς, που προσβάλλουν.

dikaiologitika.gr

Related Articles

Back to top button