ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Φρικτός θάνατος για 8 σκυλάκια στην περιοχή του Αχελώου – Επίσημες καταγγελίες και μηνύσεις 

Το σκυλάκι της φωτογραφίας είναι ένα από τα 8 σκυλάκια που βρήκαν φρικτό θάνατο πριν ακριβώς 1 εβδομάδα στην περιοχή του Αχελώου κοντά στα χωριά Νεάπολη, Στράτος, Λεπενού. Ήταν μόλις 2,5 μηνών.

Ανάρτηση: straystories (Instagram)

Το χρονικό

Τη Δευτέρα 1η Αυγούστου μεταβήκαμε για το καθιερωμένο τάισμα στην περιοχή του Αχελώου,στις 8.00 μ.μ. Και τα 8 σκυλάκια μας υποδέχτηκαν με κουνιστές ουρίτσες -όπως πάντα- τα τελευταία 3 χρόνια εθελοντές της Φιλοζωικής Οργάνωσης Αγρινίου είχαμε αναλάβει τη σίτιση, αποπαρασίτωση και στείρωση των εγκαταλελειμμένων αδέσποτων στην περιοχή του Αχελώου.

Την επομένη το πρωί, Τρίτη 2 Αυγούστου, υπάλληλοι του εργοταξίου απέναντι από το σημείο σίτισης είδαν τα ζώα να χαροπαλεύουν και να εξαφανίζονται.

Δημιουργήσαμε μια ομάδα εθελοντών, καθώς δεν ξέραμε τι θα αντιμετωπίσουμε και μεταβήκαμε στο σημείο. Βρήκαμε όπως βλέπετε στο βίντεο, κουτιά από εντομοκτόνα και μυκητοκτόνα και κεσεδάκια από φαγητό πετάμε στο σημείο. Το μέρος μύριζε σήψη και θάνατο. Ψάξαμε κι εντοπίσαμε 5 από τα 8 σκυλάκια νεκρά μέσα στο ρέμα. Κάποια δεν πρόλαβαν να φτάσουν καν στο νερό και κρεμόντουσαν στα κλαδιά των δέντρων της κατηφοριάς. Ανάμεσά τους και το μωρό. Δεν επέζησε κανένα. Πως να αντέξεις; Και πόσο;

Καλέσαμε την αστυνομία,η οποία έφτασε άμεσα, κατέγραψε τα πτώματα και το περιστατικό κι έχουμε ήδη προχωρήσει σε μήνυση κατ’ αγνώστων και βαθιά έρευνα για να εντοπιστεί ο δολοφόνος.

Ο πόνος μας είναι ανείπωτος για τα αθώα πλάσματα κι η οργή μας τεράστια. Επί 3 χρόνια φροντίζαμε αυτά τα πλάσματα με προσωπικά έξοδα και θυσίες ενώ τα σπίτια μας,τα χωράφια μας και το καταφύγιο είναι γεμάτα από άλλες εγκαταλείψεις.

Η ψυχική οδύνη είναι μη διαχειρίσιμη αλλά η θέλησή μας για δικαιοσύνη και τιμωρία είναι τεράστια.

Είναι η 3η φορά που μέσα σε 4 μήνες ερχόμαστε αντιμέτωποι με ένα τέτοιο έγκλημα ακριβώς με τον ίδιο τρόπο αλλά σε περιοχή κάτω από το ποτάμι του Αχελώου.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΠΟΙΟΝ Ή ΟΠΟΙΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ, ΕΙΔΕ Ή ΑΚΟΥΣΕ ΚΑΤΙ που θα μπορούσε να βοηθήσει στην έρευνα, να το καταθέσει είτε στη Φιλοζωική είτε στο Αστυνομικό Τμήμα Αγρινίου.

Το τέρας ζει ανάμεσά μας.

Σήμερα αυτά τα πλάσματα, αύριο ποιος;

Τέτοιος φρικτός θάνατος, δεν αξίζει σε κανένα πλάσμα.

Agriniotimes.gr

Related Articles

Back to top button