ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Φρίκη στο Ξυλόκαστρο: Οδηγός έσερνε σκυλί δεμένο σε αμάξι (Σκληρό βίντεο)

Συνελήφθη ο δράστης – Πρόκειται για ηλικιωμένο Έλληνα 86 ετών

Συνελήφθη ο οδηγός που είχε δέσει τον σκύλο του έξω από το κινούμενο αγροτικό του, στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας, για παράβαση του νόμου που αφορά τα ζώα συντροφιάς.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ένας 86χρονος ημεδαπός συνελήφθη από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης διότι, όπως διαπιστώθηκε, είχε δέσει με σχοινί στην καρότσα τον σκύλο του, ο οποίος ακολουθούσε το κινούμενο όχημα.

Αξίζει να αναφερθεί, ότι η νομοθεσία που αφορά τα ζώα συντροφιάς είναι πολύ αυστηρή.

Όπως εξηγεί ο νομικός εκπρόσωπος της Save a Greek Stray, σύμφωνα με τον νόμο 4830/2021, απαγορεύεται η κακομεταχείριση και η κακοποίηση οποιουδήποτε ζώου. «Δεν αφορά μόνο τα ζώα συντροφιάς, παρότι είναι εύλογη παρανόηση λόγω του τίτλου του νόμου ‘για την ευζωία των ζώων συντροφιάς’. Οι διατάξεις του όμως απαγορεύουν κάθετα και ρητά την κακομεταχείριση οποιουδήποτε ζώου».

Το βίντεο που έδειχνε τον άτυχο σκύλο να ακολουθεί τρέχοντας το όχημα το τράβηξε άλλος οδηγός που κινούνταν πίσω από το αγροτικό, ο οποίος έβλεπε το άτυχο ζώο να προσπαθεί να ακολουθήσει την ταχύτητα του οχήματος ώστε να μην πέσει στο έδαφος.

Στη συνέχεια, παρέδωσε το βίντεο στις αρχές ώστε να εντοπιστεί ο κακοποιητής του σκύλου.

Related Articles

Back to top button