ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Formula 1: Χάνει την ευκαιρία η Αχαΐα – Σκέψεις για κατασκευή πίστας στο Ηράκλειο στην κυβέρνηση

Αντιδράσεις για τις δηλώσεις του Λευτέρη Αυγενάκη

Αντιδράσεις έχει φέρει στην κοινωνία της Πάτρας η είδηση για τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη που σε δήλωση του μίλησε για τη δημιουργία πίστας Formula-1, στο χώρο του αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης», στο Ηράκλειο.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο υφυπουργός Αθλητισμού η πίστα αυτή στο αεροδρόμιο θα μπορούσε να λειτουργήσει όταν ολοκληρωθεί το νέο αεροδρόμιο στην πόλη του Ηρακλείου, στο Καστέλλι. Μάλιστα, τόνισε ότι το εγχείρημα αυτό μπορεί να υλοποιηθεί, ενώ οι φορείς του Ηρακλείου το βρήκαν αρκετά καλό σαν ιδέα και έμπνευση. 

Η δήλωση του υφυπουργού δεν άρεσε καθόλου στην Πάτρα και στην Αχαΐα οι φορείς της οποίας με μπροστάρη το Επιμελητήριο Αχαΐας και τον πρόεδρο του Πλάτωνα Μαρλαφέκα, προσπαθούν να προχωρήσουν μια παρόμοια μεγάλη επένδυση στην περιοχή, την κατασκευή πίστας F1, στην θέση Ράγιες στην Χαλανδρίτσα.

Μια επένδυση που σίγουρα θα φέρει θέσεις εργασίας σε μία περιοχή που το έχει μεγαλύτερη ανάγκη από το Ηράκλειο το οποίο έχει τον τουρισμό και μια σημαντική οικονομική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια. Εκτός αυτού το σενάριο μιας πίστας F1 στην Χαλανδρίτσα έχει περάσει από όλες τις σχετικές διαδικασίες και το μόνο που απομένει είναι να βρεθούν οι επενδυτές που θα χρηματοδοτήσουν μια τέτοια μεγάλη επένδυση.

Πάνω σε αυτό αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις μέσα στο επόμενο δίμηνο. Όμως για να προχωρήσει η κατασκευή πίστας F1 στην Χαλανδρίτσα χρειάζεται και η ανάλογη στήριξη από την εκάστοτε κυβέρνηση και αυτή η στήριξη δεν υπάρχει από ότι φαίνεται ή τουλάχιστον δεν είναι σταθερή με τις παλινδρομήσεις και τις δηλώσεις που γίνονται κατά καιρούς και στη συγκεκριμένη περίπτωση εν όψει εθνικών εκλογών. 

Related Articles

Back to top button