ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Εντυπωσιακό βίντεο από την πόντιση του πρώτου καλωδίου 400 kV στην Ελλάδα

Οι εργασίες της πόντισης ξεκινούν στα βαθύ νερά κοντά στην ακτή. Το καλώδιο απελευθερώνεται στη θάλασσα από το ειδικό πλοίο και επιπλέει με τη χρήση μπαλονιών. Σκάφη με GPS οδηγούν το καλώδιο στη σωστή θέση. Δύτες βουτούν και αφαιρούν τα μπαλόνια. Το καλώδιο βυθίζεται έως 70 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας και ασφαλίζεται 2 μέτρα κάτω από τον πυθμένα.

ADS

Πληροφορίες για το έργο

Πρόκειται για την πρώτη πόντιση καλωδίου Υπερυψηλής Τάσης 400 kV στον ελλαδικό χώρο.

Η υποβρύχια διασύνδεση στο Ρίο-Αντίρριο αποτελεί ένα εμβληματικό έργο για τις ηλεκτρικές διασυνδέσεις της χώρας, καθώς συνδέει το Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης της Μεγαλόπολης με τη γραμμή μεταφοράς Αχελώου-Διστόμου. Εντάσσεται στον «Δυτικό Διάδρομο», ένα ιδιαίτερα κρίσιμο έργο συνολικού προϋπολογισμού 105 εκατ. ευρώ, το οποίο θα αυξήσει την ικανότητα μεταφοράς ρεύματος από και προς την Πελοπόννησο και θα ανοίξει τον δρόμο για περαιτέρω ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στην περιοχή.

Η επέκταση και αναβάθμιση του Συστήματος 400 kV στην Πελοπόννησο θα ολοκληρωθεί με τον «Ανατολικό Διάδρομο» που περιλαμβάνει τη διασύνδεση της Μεγαλόπολης με την Κόρινθο και την Αττική. Τα έργα αυτά θα αυξήσουν  δραστικά την ικανότητα μεταφοράς ρεύματος από και προς την Πελοπόννησο και θα επιτρέψουν την περαιτέρω ανάπτυξη των ΑΠΕ στην περιοχή, θωρακίζοντας την ευστάθεια τάσεων του Νότιου Συστήματος.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker