ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Εικόνες ντροπής στο κοιμητήριο της Κατούνας

Απίστευτες εικόνες από το κοιμητήριο της Κατούνας

Οι ζημιές είναι τεράστιες και όλο μεγαλώνουν περισσότερο. Ο Προβληματισμός μας και η ανησυχία που προκάλεσε η υποχώρηση του εδάφους σε σημεία του νεκροταφείου και στην είσοδο δεν συγκίνησαν κανέναν υπεύθυνο. Ο μαντρότοιχος έχει καταρρεύσει με τα κάγκελα να έχουν καταστραφεί ολοκληρωτικά με αποτέλεσμα να καταπλακωθούν πολλά μνήματα και το κοιμητήριο να παραμένει ανοιχτό όπως και η εξωτερική πόρτα δεν κλείνει. Πολλά μνήματα έχει απορροφηθεί στο έδαφος και συνεχίζουν, ενώ αρκετά είναι εντελώς σπασμένα και το ένα έχει πάει πάνω στο άλλο. 

Το πρόβλημα εμφανίστηκε αρχικά προ τριετίας περίπου όταν μια τεράστια τρύπα άνοιξε εξωτερικά στην είσοδο του παλιού κοιμητηρίου η οποία σιγά σιγά μεγάλωσε εσωτερικά με προέκταση μέσα στο νεκροταφείο. Την τρύπα αυτή το 2018 οι αρμόδιοι του Δήμου χωρίς σκέψη, χωρίς μελέτη, την έκλεισαν με δεκάδες φορτηγά και την μπάζωσαν, σήμερα η τρύπα αυτή μεγαλώνει εσωτερικά και έχει βάθος 10 μ περίπου και ανυπολόγιστο πλάτος που όλο αυξάνεται. Μια προσπάθεια που ξεκίνησε εδώ και καιρό, πριν τις εκλογές του 2019 για την αποσυμφόρηση του χώρου και καθαρισμού, έμεινε στη μέση κι αυτή που δεν ξέρουμε τους λόγους. Πολλοί από τους κατοίκους μας ενημέρωσαν πως κινήθηκαν νομικά. 

Η Αλήθεια είναι πως τα μνήματα των αγαπημένων συγχωριανών μας καταστρέφονται καθημερινά το ένα μετά το άλλο. Σε πολλά από αυτά φαίνονται κόκαλα και φέρετρα. Σεβαστείτε τουλάχιστον τους νεκρούς μας και κάντε κάτι «Δεχθήκαμε πολλά τηλεφωνήματα από χωριανούς –ες που μας ανέφεραν και πάλι το μεγάλο πρόβλημα που αυξάνεται. Μερικοί φοβούνται πως τα οστά των αγαπημένων τους προσώπων έχουν απορροφηθεί, πως ολόκληρα τα μνήματα έχουν τραβηχτεί κάτω και εξαφανίστηκαν.» Κάνουμε έκκληση στο Δήμαρχο Ακτίου Βόνιτσας να δει προσωπικά το θέμα, όπως και τον αντιδήμαρχο που είναι υπεύθυνος για τα κοιμητήρια. Σεβασμός στους νεκρούς μας είναι Πολιτισμός…..

katounanews.blogspot.com

Related Articles

Back to top button