ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Απίστευτο: Λιποθύμισε τουρίστας στην Αρχαία Ολυμπία και το ασθενοφόρο ήρθε μετά απο 45 λεπτά

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Αρχ. Ολυμπίας με αφορμή περιστατικό αδιαθεσίας που υπήρξε με τουρίστα στο κέντρο της αγοράς και την απουσία ασθενοφόρου.

Στην ανακοίνωση ο Εμπορικός Σύλλογος αναφέρει τα εξής:

ADS

“Ένα απο τα βασικά κριτήρια προσέλκυσης υψηλού επιπέδου τουριστών είναι και οι παροχές υγείας για περίπτωση ανάγκης.

Χθες 7/9 υπήρξε μια υψηλή επισκεψιμότητα στον Αρχαιολογικό χώρο και Μουσείο κυρίως λόγω της προσέγγισης δύο μεγάλων κρουαζιερόπλοιων τις πρωινές ώρες.

Μέσα σε όλον αυτόν το κόσμο κάποιος Αμερικάνος τουρίστας αρκετά καλοστεκούμενος και γυμνασμένος λιποθύμησε. Του προσφέρθηκε καρέκλα απο καταστηματάρχη και ότι βοήθεια μπορούσε να προσφερθεί από γείτονες την παρέα του και την ξεναγό επιβεβαιώνοντας το ελληνικό φιλότιμο.

Το πρόβλημα εδώ είναι ότι ασθενοφόρο έφτασε 45′ μετά την κλήση περίπου. Ευτυχώς το συμβάν δεν φάνηκε σοβαρό και ευχόμαστε να έχει καλή εξέλιξη. Αν όμως ήταν σοβαρό, θα είχε πάρει άλλη τροπή με αποτέλεσμα τη δυσφήμιση της περιοχής.

Είναι απαραίτητο να υπάρχει ασθενοφόρο αν όχι όλο το χρόνο όπως υπήρχε παλιότερα, τουλάχιστον κατά την τουριστική περίοδο και οπωσδήποτε τις ημέρες μεγάλης βεπισκεψιμότητας.

Ο εμπορικός σύλλογος θα κάνει τις απαραίτητες παρεμβάσεις το επόμενο διάστημα στους αρμοδίους αλλά και στην εφορία Αρχαιοτήτων όπου εκεί διέρχεται το σύνολο των τουριστών είτε επισκεφθούν την αγορά είτε όχι, σε συνθήκες υψηλών θερμοκρασιών εξαντλητικές κάποιες μέρες άρα θα πρέπει να υπάρχει μέριμνα.

Ο τουρισμός είναι η βαριά βιομηχανία μας καλώς η κακώς και πρέπει ν’ αντιμετωπίζεται με την απαιτούμενη προσοχή. Πράγματα που μοιάζουν δευτερεύουσας σημασίας μπορούν να διαφημίσουν η να δυσφημίσουν την περιοχή και τη χώρα”.

patranews.gr

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button