ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοινώνει μείωση σήμερα η Γέφυρα – Η παρέμβαση Κοτσανά που ξεσήκωσε τον κόσμο

Σήμερα η ανακοίνωση της Γέφυρας για την μείωση των διοδίων – Για αβλεψία, και λάθος της εταιρείας έκανε λόγο ο υφυπουργός στην Βουλή

Όλα ξεκίνησαν από την παρέμβαση του πρώην αντιδημάρχου Ανδρέα Κοτσανά, ο οποίος μέσα από την σελίδα του στο Facebook, είχε αναφερθεί από τις 29 Δεκεμβρίου και 5 Ιανουαρίου, στις μεγάλες αυξήσεις.

Έτσι λοιπόν, μετά τις σφοδρές αντιδράσεις, χθες στην βουλή, ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γ. Καραγιάννης, ανακοίνωσε ότι μειώνεται κατά 10 ευρώ, το κόστος του μηνιαίου πακέτου διελεύσεων από τη γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης»,

Όπως σημείωσε, το 2022, το πακέτο αυτό διαμορφωνόταν στα 242,56 ευρώ, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του παραχωρησιούχου, και το 2023 θα ανέβαινε στα 295 ευρώ. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Καραγιάννης είπε ότι υπήρξε επικοινωνία και ουσιαστική συζήτηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών με την «Γέφυρα», κατά την οποία τονίστηκε ότι «αυτή η αβλεψία θα πρέπει να διορθωθεί».

Δέκα ευρώ λιγότερα από όσα πλήρωναν οι χρήστες πέρυσι

«Σας ανακοινώνω ότι η εταιρεία αποφάσισε να αναπροσαρμόσει την τιμή του πακέτου στα 232,90 ευρώ, δηλαδή 10 ευρώ λιγότερα από όσα πλήρωναν οι χρήστες πέρυσι», είπε ο κ. Καραγιάννης. Σύμφωνα με τον υφυπουργό, σε σχετική ανακοίνωση θα προβεί αύριο η εταιρεία «Γέφυρα».

«Η παρέμβαση της κυβέρνησής μας (στην αύξηση) ήταν άμεση και οφείλω να πω ότι η εταιρεία αντιμετώπισε σοβαρά την αβλεψία, και το λάθος της που έκανε, το διόρθωσε άμεσα», σημείωσε ο κ. Καραγιάννης.

Από την πλευρά του, ο κ. Κωνσταντόπουλος μετέφερε τις διαμαρτυρίες των τοπικών κοινωνιών και ειδικότερα την αγανάκτηση των εργαζομένων της Αιτωλοακαρνανίας και της Αχαΐας, τονίζοντας την ανάγκη στήριξης των πολιτών. «Όταν θέλει, η κυβέρνηση μπορεί να το κάνει πράξη», είπε ο κ. Κωνσταντόπουλος.

Related Articles

Back to top button