ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Alert! Τρία κρούσματα κορωνοϊού στο Μεσολόγγι

Συναγερμός και στην Καλάμάτα με άλλα επτά κρούσματα – Μεταφέρθηκαν όλα στο Ρίο

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, για το Μεσολόγγι πρόκειται για δύο ηλικιωμένους και ένα γιατρό. Ειδικότερα το πρώτο κρούσμα, αφορά ένα άνδρα περίπου 60 χρόνων ο οποίος σε προγραμματισμένη επέμβαση που πήγε στο Νοσοκομείο του Μεσολογγίου εντοπίστηκε σε τεστ που έκανε θετικός στον ιό.

Επίσης τα άλλα δύο κρούσματα αφορούν ένα γιατρό του Νοσοκομείου Μεσολογγίου και έναν ακόμη ηλικιωμένο από το Χρυσοβέργι, ο οποίος σε τεστ που έκανε στο Νοσοκομείο βρέθηκε θετικός στο ιό.

Ο γιατρός του Νοσοκομείου βρίσκεται σεκαραντίνα, ακυρώθηκαν τα προγραμματισμένα ραντεβού του ενώ και για τα 3 κρούσματα θα γίνει ιχνηλάτηση των επαφών.

Στο μεταξύ, θετικά στον κορωνοϊό βρέθηκαν την Πέμπτη επτά άτομα, θέτοντας σε συναγερμό και το Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Στη διαδικτυακή της έκδοση, η εφημερίδα «Ελευθερία» τονίζει πως η 81χρονη γυναίκα εισήχθη προ δύο ημερών στο Νοσοκομείο Καλαμάτας για επέμβαση στο ισχίο και στο πλαίσιο του προεγχειρητικού ελέγχου διαγνώστηκε θετική και έχει τεθεί σε απομόνωση.

Την ίδια ώρα, ξεκίνησε η διαδικασία απολύμανσης σε θαλάμους της Ορθοπεδικής Κλινικής και προσωρινά κάποιοι ασθενείς και συνοδοί έχουν μετακινηθεί σε θαλάμους άλλων κλινικών.

Αναφορικά με την υγεία της ηλικιωμένης, αναμένονται οδηγίες από τον ΕΟΔΥ για το εάν θα πρέπει να διακομιστεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, που είναι και το νοσοκομείο αναφοράς.

Τα υπόλοιπα έξι άτομα προσήλθαν με ήπια συμπτώματα και διαγνώστηκαν θετικά και οι θεράποντες ιατροί τους σύστησαν να επιστρέψουν στα σπίτια τους και να αναρρώσουν εκεί

Tags

Related Articles

Back to top button
Close
Close