ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Alert! Οι φλόγες κοντά στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας

Κοντά στον αρχαιολογικό χώρο έχουν φτάσει οι φλόγες από τη φωτιά που μαίνεται στην Αρχαία Ολυμπία αυτή την ώρα με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη για να μην επαναληφθούν εικόνες του 2007.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η φωτιά βρίσκεται σε τέτοιο βαθμό που απειλείται η Ολυμπιακή Ακαδημία και το Μουσείο. Όπως μετέδωσε το Ilialive.gr, οι φλόγες βρίσκονται μόλις ένα χιλιόμετρο μακριά από τον ιερό χώρο.

Νωρίτερα σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο αντιδήμαρχος Χάρης Σπηλιόπουλος, ανέφερε ότι «Τα πυροσβεστικά αεροπλάνα και ελικόπτερα επιχειρούν σε απόσταση μόλις δύο χιλιόμετρων από την Αρχαία Ολυμπία και μαζί με τις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις που βρίσκονται στην περιοχή, καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να κρατήσουν την φωτιά μακριά από την πόλη». 

Παράλληλα, επισήμανε ότι, «η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη σε όλο τον δήμο της Αρχαίας Ολυμπίας και ένα άλλο μέτωπο της φωτιάς ‘ανεβαίνει’ προς τις κοινότητες».

Επίσης, ο Χάρης Σπηλιόπουλος ανέφερε  ότι «καταφέραμε να εκκενώσουμε άμεσα την Αρχαία Ολυμπία, όπως και τα ξενοδοχεία στα οποία διέμεναν τουρίστες».  

Στο σημείο βρίσκονται η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

«Ότι είναι δυνατόν να γίνει για την προστασία του μουσείου της Αρχαίας Ολυμπίας και του αρχαιολογικού χώρου από τη φωτιά, γίνεται», ανέφερε η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

Επίσης, σημείωσε ότι «το σύστημα πυροπροστασίας δουλεύει κανονικά, ενώ η Πυροσβεστική και η Πολιτική Προστασία είναι σε απόλυτο συντονισμό και ανοίγονται αντιπυρικές ζώνες».

Related Articles

Back to top button