ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Αγρότες Αιτωλοακαρνανίας: “Είμαστε σε πόλεμο και απαντάμε με πόλεμο” – Τα τρακτέρ κοντά στην Ερμίτσα (φωτο-video)

geg-trakter-oas1

Σε χώρο δίπλα στην εθνική οδό κοντά στην γέφυρα της Ερμίτσας, παρατάχθηκαν τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα μελών της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων της Αιτωλοακαρνανίας, μετά από σχετική απόφαση του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας. Μάλιστα λίγο πριν τη μία το μεσημέρι οι αγρότες απέκλεισαν συμβολικά για μερικά λεπτά την εθνική οδό και μίλησε ο πρόεδρος της ΟΑΣ Αιτωλ/νίας Σπύρος Κοτοπούλης.

Να θυμίσουμε πως η ΟΑΣ έχει διαφοροποιηθεί απο την Σ.Ε. αγώνα αγροτών που έχει συγκροτηθεί με πρωτοβουλία της Ένωσης, αγροτικών και κτηνοτροφικών συλλόγων της περιοχής, μιας και υπάρχουν διαφωνίες σε μια σειρά από καίρια αιτήματα. Στις αποφάσεις σημαντικό ρόλο θα διαδραματίσει και το πανελλήνιο συντονιστικό των μπλόκων, που έχει αναφορά στην Θεσσαλία.

geg-trakter-oas3

Αυτό δεν αποκλείει πάντως την συμμετοχή στην αυριανή συγκέντρωση που είναι προγραμματισμένη στο Κεφαλόβρυσο. Αυτό πρόκειται να αποφασιστεί πιθανότατα σήμερα το βράδυ σε συνέλευση των αγροτών – μελών της ΟΑΣ, όπου θα ληφθούν αποφάσεις και για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων στην περιοχή. Οι αγρότες ανανέωσαν το ραντεβού για τις 20:30 απόψε το βράδυ στο ίδιο σημείο, με τον πρόεδρο της ΟΑΣ κ. Κοτοπούλη να ζητά μαζικότερη συμμετοχή από αγρότες της περιοχής.
Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης δεν έλειψαν και οι έντονες συζητήσεις μεταξύ αγροτών για τους λόγους που δεν κινητοποιήθηκαν περισσότεροι αγρότες, ενώ έντονος είναι ο προβληματισμός για το αν τελικά θα πρέπει ή όχι υπάρξει συμμετοχή τους στην αυριανή συγκέντρωση στο Κεφαλόβρυσο.
«Σήμερα είναι μια πρώτη κινητοποίηση που γίνεται στον δρόμο.Αυτή η πολιτική μας ξεκληρίζει και πρέπει από κοινού αγρότες, κτηνοτρόφοι, ψαράδες, μελισσοκόμοι και όσοι πλήττονται από αυτή την αντιαγροτική πολιτική να βγούμε στους δρόμους. Να σταματήσουμε το έκτρωμα του ασφαλιστικού που είναι σε διαβούλευση , να μην κατατεθεί στη βουλή. Ταυτόχρονα ζητάμε αφορολόγητο τα 30.000 ευρώ μεικτά που είναι η προστασία για τους μικρούς και τους μεσαίους αγρότες αλλά και μεγάλη φορολογία για τα μεγάλα εισοδήματα. Να μειωθεί το κόστος παραγωγής, να έχουμε φθηνό πετρέλαιο, ρεύμα, φθηνά μέσα και εφόδια. Ζητάμε δηλαδή την επιβίωσή μας. Να ζούμε με αξιοπρέπεια στα χωριά μας , να μπορούμε τη νέα καλλιεργητική περίοδο να μπούμε και πάλι στα χωράφια μας. Δεν ζητάμε τίποτα παραπάνω. Τα αιτήματά μας, είναι αιτήματα επιβίωσης και θα τα παλέψουμε μέχρι την τελική νίκη.Όλοι στους δρόμους, όλοι στον αγώνα. Απο αυτή τη μάχη δεν περισσεύει κανείς», είπε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΟΑΣ κ. Κοτοπούλης, που έκανε λόγο για «πόλεμο της κυβέρνηση που πρέπει να απαντηθεί με μέτωπο πολέμου από τους αγρότες».

geg-trakter-oas6

Ο ίδιος εξήγησε πως απόψε θα οριστεί συντονιστική επιτροπή που θα ορίσει τα επόμενα βήματα των αγροτών στην περιοχή , συντονισμένο με την πανελλαδική επιτροπή των μπλόκων. «Η κυβέρνηση γνωρίζει πολύ καλά ποιοι φοροδιαφεύγουν. Δεν είναι ανάμεσά μας, δεν κλέβουν οι μικροί αγρότες και κτηνοτρόφοι. Κλέβουν οι μεγαλοκαρχαρίες και η κυβέρνηση μπορεί να τους πιάσει, να τους φορολογήσει και με 45%! Όμως φορολογεί εμάς τους μικρούς και θέλει να μας βγάλει εκτός παραγωγής, να συγκεντρωθεί η γη και η παραγωγή σε λίγα χέρια, να αλωνίζουν οι μονοπωλιακοί όμιλοι και στην αγροτική οικονομία», ανέφερε.

geg-trakter-oas8

agriniopress.gr

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button