ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Αγρίνιο: Πάνω από 25 οι νεκροί από κορωνοϊό

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει επηρεάσει κάθε πτυχή της καθημερινότητάς των πολιτών της Ελλάδας και όχι μόνο.

Από τη 12η Μαρτίου του 2020 μέχρι και σήμερα έχουν καταγραφεί, με βάση τα επίσημα στατιστικά του ΕΟΔΥ πάντα, 3289 θάνατοι στη χώρα μας ατόμων που επιβεβαιωμένα νοσούσαν από κορωνοϊό. Θάνατοι οι οποίοι επήλθαν είτε από σοβαρές επιπλοκές της covid-19 είτε από την ήδη επιβαρυμένη υγεία ασθενών με υποκείμενα νοσήματα.

Το γεγονός δεν αλλάζει, η απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής είναι από μόνη της η πιο τραγική των περιπτώσεων. Από το ξεκίνημα της πανδημίας, λοιπόν, φτάσαμε στο σήμερα, όπου διάγουμε τις ημέρες του δεύτερου lockdown, με τα κρούσματα σταθερά να κυμαίνονται άνω των 1.000 ανά ημέρα και οι θάνατοι να προσεγγίζουν ή και να υπερβαίνουν -τουλάχιστον από τις 21 Νοεμβρίου και έπειτα- καθημερινά σχεδόν τους 100.

Η ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου δεν θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστη από την κατάσταση. Το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς, έχουν αυξηθεί οι περιπτώσεις συμπολιτών και συντοπιτών μας με κορωνοϊό που έχουν αποβιώσει. Η συντριπτική τους πλειοψηφία, έχει φύγει από τη ζωή τον τελευταίο μήνα. Μερικοί εξ αυτών μάλιστα, ήταν άνθρωποι που δεν έπασχαν από υποκείμενα νοσήματα.

Οι τελετές εν προκειμένω τελούνται κάτω από αυστηρά πρωτόκολλα και μέτρα ασφαλείας, παρουσία μόνον στενών συγγενών των αποθανόντων.

Με βάση και τα στοιχεία που προκύπτουν τόσο από υγειονομικούς φορείς όσο και από τα γραφεία τελετών της περιοχής, στα οποία και απευθύνθηκε το agriniopress, το τελευταίο διάστημα 25 και πλέον συμπολίτες μας έχουν αποβιώσει και ταφεί στον Δήμο Αγρινίου, με 15 τουλάχιστον περιστατικά να έχουν νοσηλευτεί στο Νοσοκομείο Αγρινίου.

Η πλειοψηφία των περιπτώσεων δε, αφορά στην πόλη του Αγρινίου, ενώ υπάρχουν και ορισμένες περιπτώσεις ετεροδημοτών που ετάφησαν στην ιδιαίτερη πατρίδα τους.

πηγη agriniopress.gr

Related Articles

Back to top button