ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Αγρίνιο: Εντολή της Εισαγγελίας για έρευνα στην καθυστέρηση νοσηλείας του Μητροπολίτη Κοσμά

Το αν η κατ΄οίκον νοσηλεία του Μακαριστού Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κυρού Κοσμά, και η καθυστέρηση στην εισαγωγή του στο Νοσοκομείο συνέβαλε στην επιδείνωση της υγείας του λόγω της νόσησής του από κορωνοϊό, διερευνάται με εντολή της Εισαγγελίας Αγρινίου.

Ο Μητροπολίτης Κοσμάς βεβαιώθηκε ως θετικός στον κορωνοϊό την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου, αντιμετωπίζοντας αρχικώς ήπια συμπτώματα, ενώ ήταν ανεμβολίαστος. Παρέμεινε στην οικία του μέχρι τις 2 Δεκεμβρίου 2021.

ADS

Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές για την υγεία του, φέρεται να ελάμβανε συμβουλές για την ιατροφαρμακευτική του περίθαλψη από γιατρό του Βόλου, ο οποίος τώρα θα κληθεί να πει ό,τι γνωρίζει για την κατάστασή του.

Επίσης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, βρισκόταν ανάμεσα σε συγγενικά του πρόσωπα, τον αδελφό του και τα ανήψια του, καθώς και μια μοναχή γιατρό, η οποία τον φρόντιζε.

Με εντολή της Εισαγγελίας Αγρινίου έχουν κληθεί συγκεκριμένα άτομα να καταθέσουν, ενώ η έρευνα επικεντρώνεται στο αν υπήρξε κάποιο άτομο, ακόμη και από το οικογενειακό του περιβάλλον, το οποίο συνέβαλε στην καθυστέρηση της Νοσηλείας του Μακαριστού Μητροπολίτη.

Αργά τη νύχτα της Δευτέρας 29 Νοεμβρίου, συνεργάτες του Μητροπολίτη είχαν φροντίσει να μεταφερθεί με ασθενοφόρο στον Ευαγγελισμό, κάτι που τελικά ακυρώθηκε, με τη δικαιολογία ότι ο ίδιος δεν θα ήθελε να διακομισθεί σε Νοσοκομείο.

Με την πάροδο των ημερών ωστόσο η κατάσταση του επιδεινώθηκε, παρουσίασε δύσπνοια και χαμηλό κορεσμό. Τελικώς εισήχθη στο Νοσοκομείο Αγρινίου την 1η Δεκεμβρίου και λίγες ώρες αργότερα, ξημερώματα 2ας Δεκεμβρίου, διακομίστηκε διασωληνωμένος στον «Ευαγγελισμό» και εκοιμήθη στις 3 Ιανουαρίου 2022.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button