ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Αχαΐα: Μπούκαρε σε εκκλησία και έκανε ζημιές λόγω ηχορύπανσης – Η μικροφωνική ξύπνησε το βρέφος του

Ένα απίστευτο περιστατικό σε Κυριακάτικη λειτουργία σε εκκλησία – Η ηχορύπανση από τη μικροφωνικς που μετέδιδε την κυριακάτικη λειτουργία της εκκλησίας, ήταν η αιτία που ένας άντρας εισέβαλε στον ναό και άρχισε να κάνει ζημιές.

Το περιστατικό συνέβη στην Τριταία Αχαΐας, στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα Ρουπακιά, νωρίς το πρωί της Κυριακής. Ένας κάτοικος του χωριού μπήκε μαινόμενος στην εκκλησία, διέκοψε τη λειτουργία και άρχισε να πετάει πράγματα κάτω και να τα σπάει. Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, έσπασε το μαρμάρινο «περιστέρι» πάνω στο οποίο τοποθετεί ο ιερέας το Ευαγγέλιο και ο λόγος που προκάλεσε την οργή του ήταν ότι η ηχορύπανση από τα μεγάφωνα ξύπνησε το μωρό του που κοιμόταν.

Αστυνομία δεν εκλήθη, όμως όπως αναφέρει η εφημερίδα «Γνώμη», η Εκκλησία θα κινηθεί νομικά κατά του συγκεκριμένου άνδρα.

Υπενθυμίζεται ότι προσφάτως, το Μονομελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας αποφάσισε την απαγόρευση της λειτουργίας της καμπάνας στο ρολόι του καμπαναριού χωριού της Μεσσηνίας. Το ρολόι που βρίσκεται στο καμπαναριό της εκκλησίας του χωριού ήταν συνδεδεμένο με την καμπάνα και χτυπούσε κάθε μία ώρα με ισάριθμους χτύπους και κάθε μισή ώρα με μονό χτύπο. Κάτοικος του χωριού, του οποίου η κατάσταση της υγείας επιβάλλει ηρεμία και το σπίτι του οποίου γειτνιάζει με την εκκλησία, κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα κατά της συγκεκριμένης λειτουργίας και κέρδισε την υπόθεση, που εκδικάστηκε τον περασμένο Μάρτιο.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button