ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Οι μεγαλοοφειλέτες της Αιτωλοακαρνανίας – Ποιοί είναι οι Ναυπάκτιοι

Στη δημοσιότητα έφερε η ΓΓ Δημοσίων Εσόδων μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου, με χρέη άνω των 150.000 ευρώ, αναρτώντας 13.730 ονόματα στο site της. Πρόκειται για τα ονόματα 6.226 φυσικών προσώπων με ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο συνολικού ύψους 19,6 δισ. ευρώ, καθώς και 7.504 εταιρειών με συνολικά ληξιπρόθεσμα χρέη 67 δισ. ευρώ.

ADS

Για την εξέλιξη αυτή η ΓΓΔΕ είχε προειδοποιήσει, ενώ πρόσφατα είχε αποστείλει και ειδοποιητήρια για την τακτοποίηση των οφειλών.
Πάντως με μια πρώτη ματιά κυρίως στη λίστα με τις εταιρείες-οφειλέτες δεν μπορούν να αναμένονται σημαντικά εισπρακτικά αποτελέσματα αφού περιλαμβάνονται εταιρείες που έχουν βάλει λουκέτο, πρώην δημόσιες επιχειρήσεις και εν γένει προβληματικές περιπτώσεις.
Τα αντίστοιχα ισχύουν και για τα ονόματα των επιχειρήσεων της Αιτωλοακαρνανίας που βρίσκονται ανάμεσα στους μεγαλοοφειλέτες. Η λίστα περιλαμβάνει κυρίως κλειστές για χρόνια επιχειρήσεις ή άλλες που έχουν δηλώσει πτώχευση.
Γνωστά ονόματα επιχειρήσεων της Αιτωλοακαρνανίας, που μάλλον δεν έχουν καμία πιθανότητα να εξοφλήσουν τα χρέη τους, περιλαμβάνονται στη λίστα με τα 13.730 ονόματα μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου.
Ανακαλώντας δε τη δήλωση του υπουργού Οικονομίας Γ.Σταθάκη ότι από τα περίπου 80 δισ. ευρώ που είναι το σύνολο των οφειλών φορολογουμένων προς το Δημόσιο μόνο τα 15 δισ. ευρώ είναι εισπράξιμα, συμπεραίνει κανείς ότι ούτε η κυβέρνηση κρατά μεγάλο καλάθι.
Δείτε επιχειρήσεις της Αιτωλοακαρνανίας που βρίσκονται στη λίστα:
koi-ofeiletes1koi-ofeiletes2koi-ofeiletes3koi-ofeiletes4koi-ofeiletes5koi-ofeiletes6koi-ofeiletes7koi-ofeiletes8koi-ofeiletes9koi-ofeiletes10

 http://gatosstakeramidia.blogspot.gr/

 

Related Articles

Back to top button