ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Χαρ. Μπονάνος:”Ανέντιμη και πραξικοματική η παύση μου – Με τιμώρησαν επειδή εργάστηκα” – ΒΙΝΤΕΟ

– Ο πρώην διοικητής μίλησε στους δημοσιογράφους

-Για την παύση του από τη θέση του Διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας μίλησε ο Χαράλαμπος Μπονάνος, σε μια απολογιστική συνέντευξη τύπου, όπου μεταξύ άλλων χαρακτήρισε τη διακοπή της θητείας του “κίνηση ανέντιμη προς το πρόσωπο μου και πραξικοπηματική”.

Αναφερόμενος στους στόχους που είχε θέσει όταν ανέλαβε τη διοίκηση του νοσοκομείου είπε ότι είχε από αποφασίσει πως δεν θα κάνει καμία έκπτωση στον κώδικα των αξιών του και πως θα αποχωρήσει από τη θέση του Διοικητή με το κεφάλι ψηλά, αν μπορέσει να παέι το νοσηλευτικό ίδρυμα ένα κλικ πιο ψηλά.

“Αυτή τη στιγμή αποχωρώ με το κεφάλι ψηλά.Ήθελα έντιμα, σωστά να ιδρώσω τη φανέλα . Άλλοι θα ντρέπονται όταν θα μας αντικρίζουν στους δρόμους για υπόγειες διαδρομές και συμφωνίες και προσπάθειες να χρωματίσουν μια θέση ευθύνης, η οποία ούτε καν έχει τη δυνατότητα άσκησης πολιτικής”, είπε χαρακτηριστικά.
O κ. Μπονάνος τόνισε ότι “δεν πέρασα από καμία αξιολόγηση. Με κάλεσε μια επιτροπή που μου διέθεσε 5 μόλις λεπτά.Δεν ρωτήθηκα για το έργο που παρήγαγα κατά τα 2 χρόνια παρουσίας μου στη διοίκηση του νοσοκομείου, παρότι με συνόδευε μια θετική αξιολόγηση του διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιώργου Γιαννόπουλου, τον οποίο και ευχαριστώ δημόσια”.

Σε άλλο σημείο είπε: “Κύριοι κρίνετέ με δίκαια. Αξιολογήστε με με αντικειμενικά κριτήρια κι όχι με κομματικά. Ζητώ την αξιοκρατία στην πράξη και όχι στα λόγια. Δεν μπορεί να με κρίνει διοικητής, ο οποίος προμηθεύεται στο νοσοκομείο που διοικεί το στεντ έναντι 570 ευρώ, όταν εμείς στο ΠΓΝΠ το προμηθευόμαστε μς 198 ευρώ. Τιμωρούμαι επειδή έργάστηκα μαζί με όλα τα μέλη του ΔΣ και τους εργαζόμενους στο τμήμα προμηθειών, την οικονμική υπηρεσία, το φαρμακείο, όχι μόνο να μην υπάρξουν ελλείψεις σε κανένα υλικό, αλλά να μειώσουμς τις δαπάνες μας κατά 24%”.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button