ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Το πρόγραμμα των Θεοφανείων σε Ναύπακτο, Πάτρα, Μεσολόγγι και Αγρίνιο

Δείτε το πρόγραμμα των Θεοφανείων:

ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ

Την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016, εορτή των Θεοφανείων και ώρα 10.15΄, θα τελεσθεί Μέγας Αγιασμός στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου, στον οποίο θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.κ. Ιερόθεος.

Μετά το τέλος της Θείας λειτουργίας και του Αγιασμού στο Μητροπολιτικό Ναό, θα επακολουθήσει ο Αγιασμός των υδάτων με την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στη δυτική προβλήτα του Λιμανιού.

ΠΑΤΡΑ

Στις 10 το πρωί, στον Μητροπολιτικό Ναό της Ευαγγελίστριας, θα ιερουργήσει ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος και στη συνέχεια θα ξεκινήσει η Ιερή Πομπή από το Ναό προς το Μώλο της Αγίου Νικολάου, όπου στις 11 το πρωί, θα γίνει η τελετή κατάδυσης του Τίμιου Σταυρού και Αγιασμός των Υδάτων.

Στις 10.30 το πρωί θα γίνει εκκίνηση της πομπής από τον Ιερό Ναό Παντοκράτορος στη Δεξαμενή, για τον αγιασμό των υδάτων.

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ

Από 07:00 έως 10:30 θα τελεσθεί Όρθρος και Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος Μεσολογγίου υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά και θα ψαλεί η ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού των Θεοφανείων.

Μετά το πέρας του Αγιασμού, στις 10:45 θα γίνει η μεταφορά και ακολούθως η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στο Λιμάνι της πόλεως

ΑΓΡΙΝΙΟ

Στις 9.45 θα αρχίσει η προσέλευση επισήμων στον Ιερό Ναό Αγίου Χριστοφόρου (νέο) στο Αγρίνιο.

10:30 θα ξεκινήσει ο Αγιασμός Υδάτων και Κατάδυση Τιμίου Σταυρού στη δεξαμενή Παλαιού Αγίου Χριστοφόρου.

Related Articles

Back to top button