ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Σε αναβρασμό και οι δικηγόροι της Αιτωλοακαρνανίας για το ασφαλιστικό

Από σήμερα μέχρι και την Πέμπτη θα απέχουν από τα καθήκοντά τους

Ξεκίνησε σήμερα η αποχή των δικηγόρων η οποία θα διαρκέσει μέχρι την Πέμπτη και είχε αποφασιστεί από την Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας. Το φλέγον θέμα που οδηγεί τους δικηγόρους σε κινητοποίηση, η οποία πιθανότατα θα έχει διάρκεια, είναι το προσχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό που δόθηκε προσφάτως στη δημοσιότητα.

Στην ομόθυμη θέση του δικηγορικού σώματος, που διατυπώνει την κατηγορηματική αντίθεσή των δικηγόρων με τη συνολική λογική του κυβερνητικού προσχεδίου, εναρμονίζονται και οι Δικηγορικοί Σύλλογοι του Αγρινίου και του Μεσολογγίου, σύμφωνα με τους Προέδρους Λεωνίδα Υφαντή και Μάριο Παπαθεοδώρου αντίστοιχα.

Το ασφαλιστικό θίγει άμεσα τους δικηγόρους, όπως και κάθε ελεύθερο επαγγελματία, αφού  οι εισφορές που θα κληθούν να καταβάλουν οι δικηγόροι είναι υπέρογκες και επιπλέον είναι συνδεδεμένες με το εισόδημά τους.

Αυτό σημαίνει πως ένας δικηγόρος με εισόδημα 10.000 θα κληθεί να πληρώσει μέχρι και 8.000 ευρώ, ενώ ένα άλλος δικηγόρος με εντελώς μηδενικό εισόδημα θα κληθεί να πληρώσει 2.500 ευρώ!

Την Πέμπτη και μετά την λήξη της αποχής τους οι δικηγόροι έχουν αποφασίσει την εκ νέου σύγκληση της ολομέλεια για να αποφασιστεί τι θα πράξουν στην συνέχεια.

Οι αποφάσεις που έλαβαν κατά την προηγούμενη σύγκληση της συντονιστικής επιτροπής έχουν ως εξής:

Να κηρύξει πανελλαδική αποχή των δικηγόρων από τα καθήκοντά τους, με αυστηρότερο πλαίσιο χορήγησης αδειών, από την Τρίτη 12/1/2016 έως και την Πέμπτη, 14/1/2016 , οπότε και θα συγκληθεί στην Αθήνα εκτάκτως η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας.

Να εισηγηθεί προς την Ολομέλεια τη συνέχιση και κλιμάκωση της καθολικής αποχής αορίστου διαρκείας.

Να πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, την Πέμπτη 14/1/2014 στις 12 το μεσημέρι, στα γραφεία του ΔΣΑ και πριν από την συνεδρίαση της Ολομέλειας, πανδικηγορική συγκέντρωση και πορεία στη Βουλή.

Να παραμείνουν καθ´ όλη την Πέμπτη 14/1/2014, ημέρα της πανδικηγορικής συγκέντρωσης, κλειστοί όλοι οι δικηγορικοί σύλλογοι της χώρας και όλα τα δικηγορικά γραφεία.

Να συσταθεί ειδική επιτροπή για την επεξεργασία και την καταγραφή των θέσεων του δικηγορικού σώματος, στον διάλογο με την κυβέρνηση.

Να αποσταλούν έγγραφα υπομνήματα προς τους εκπροσώπους των Θεσμών, όπου θα αποτυπώνονται οι απόψεις και τα επιχειρήματα του δικηγορικού σώματος για το ασφαλιστικό.

sinidisi.gr/

Related Articles

Back to top button