ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Ημερίδες για την Πανελλήνια Εθελοντική Περιβαλλοντική Εκστρατεία «Let’s do it Greece»

Κάθε χρόνο η Δυτική Ελλάδα ξεχωρίζει ανάμεσα στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, για τη μεγάλη συμμετοχή της στην Πανελλήνια Εθελοντική Δράση «Let’s Do Ιt Greece». Φέτος η ημέρα για τη διεξαγωγή της, ορίστηκε η Κυριακή 17 Απριλίου.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, συμμετέχει και στηρίζει ενεργά το «Let’s do it Greece» ανελλιπώς από το 2013, διευκολύνοντας και προβάλλοντας τις δράσεις εθελοντών και φορέων στη Δυτική Ελλάδα, έχοντας ως στόχο τη διάδοση του υγιούς εθελοντισμού, την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση της κοινωνίας και την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των εθελοντών και των φορέων.

«Όλοι οι φορείς, οι εθελοντές κάθε ηλικίας, οι πολίτες από κάθε γωνιά της Δυτικής Ελλάδας, με μία εντυπωσιακή κινητοποίηση και αποτελεσματικές δράσεις συμβάλλουν στην προστασία και στον εξωραϊσμό του Περιβάλλοντος και στέλνουν το μήνυμα ότι όταν πραγματικά το θέλουμε, μπορούμε να συντονιστούμε και να συνεργαστούμε επιτυγχάνοντας σπουδαία πράγματα» υπογραμμίζει ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας.

Και συμπληρώνει ο κ. Κατσιφάρας απευθύνοντας κάλεσμα σε όλους: «Σας καλούμε να στηρίξετε αυτή τη μεγάλη και πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα εθελοντική προσπάθεια και ευελπιστούμε για τη συμμετοχή σας ώστε η Δυτική Ελλάδα να στείλει δυνατά και πάλι το μήνυμα του εθελοντισμού. Το σύνθημα της δράσης είναι «Πάμε να καθαρίσουμε εθελοντικά ολόκληρη τη Δυτική Ελλάδα μέσα σε μία μόνο μέρα!».

Στο πλαίσιο αυτό η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, λαμβάνοντας υπόψη, τις υψηλές απαιτήσεις του εγχειρήματος και με γνώμονα τη διάδοση του εθελοντισμού και την επιτυχή προετοιμασία και πραγματοποίηση δράσεων από εθελοντές και φορείς της περιοχής μας, έχει θέσει υπό την αιγίδα της το «Let’s do it Greece».

Παράλληλα, διοργανώνει σε συνεργασία με το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης «Europe Direct Πάτρας», ημερίδες για την εθελοντική εκστρατεία «Let’s do it Greece», σε κάθε μία από τις τρεις Περιφερειακές Ενότητες (Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία και Ηλεία), όπου θα παρευρεθεί ο Εθελοντής – Οραματιστής και Συντονιστής του «Let’s Do It Greece» Νίκος Κιούσης και σημαντικοί εθελοντές της οργανωτικής ομάδας.

Συγκεκριμένα οι ημερίδες θα γίνουν:

  • Πάτρα: Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 11:00 π.μ. στην αίθουσα του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας (Τριών Ναυάρχων 40)
  • Μεσολόγγι: Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 5:00 μ.μ. στο Διοικητήριο του Μεσολογγίου (Κύπρου 30)
  • Πύργος: Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 10:00 π.μ. στο Διοικητήριο του Πύργου (Μανωλοπούλου 47).

Επίσης, να σημειωθεί πως με έγκριση από το Υπουργείο Παιδείας, θα υλοποιηθεί και φέτος η «Σχολική Εβδομάδα Εθελοντισμού Let’s do it Greece 2016» σε όλα τα σχολεία της χώρας με κορύφωση την ημέρα της Πανελλήνιας Δράσης 17 Απριλίου. Πρόκειται για μια εβδομάδα δράσεων μέσα στη σχολική μονάδα και με την συμμετοχή όλης της σχολικής κοινότητας, με σκοπό να υιοθετηθεί ο σχολικός χώρος ως πεδίο δράσης καθαρισμού και βελτίωσης του περιβάλλοντος.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button